fbpx

Platformă de știri și opinii

virus PPA.

Dâmbovița-A fost confirmat cel de-al 34-lea focar de pestă porcină africană

in Actualitate/Social by
Banner

Cel de-al 34-lea focar activ de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Dâmbovița. Este vorba de localitatea Siliște-Raciu. La data de 3 septembrie 2019, conform ANSVSA, situația era dramatică la nivelul țării.

virus PPA.
Focar nou de PPA la Siliștea-Raciu. 34 de focare active în DB.

„Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 316 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1108 de focare (dintre care 11 focare în exploatații comerciale și 5 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 449.452 de porci afectați de boală și există 2.046 de cazuri la mistreți”

În Dâmbovița erau active 33 de focare de PPA (la data de 3 septembrie), iar patru focare fuseseră declarate stinse anterior. În Județul Dâmbovița au fost plătite despăgubiri pentru  2 exploatații afectate în valoare de 23.410 de lei, conform informării oficiale a ANSVSA.

Situația cea mai dramatică este în județul Teleorman unde (la data de 3 septembrie) erau înregistrate 291 de focare în gospodăriile populației și 520 de cazuri la mistreți.

Cea mai recentă actualizare, la nivelul județului Dâmbovița, a avut loc astăzi (10 septembrie 2019) când, conform Prefecturii Dâmbovița:

Comunicat de presă

„Centrul  Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi, 10.09.2019, ora  12.00,  ca urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană în județul Dâmbovița, într-o gospodărie din localitatea Siliștea- comuna Raciu, în scopul  adoptării planului de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli și pentru a aproba deciziile de plasare sub supraveghere și de informare a cetățenilor.

Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăria afectată, urmând a se realiza supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localități. De asemenea, în conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit și zonele de restricție în jurul focarului.”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top