fbpx

Platformă de știri și opinii

Petre Daea

Deschidere de an școlar cu ministru și promisiuni, la Tărtășești

in Actualitate/Administrație/Analize by
Banner

Anul școlar 2019-2020 a fost deschis la Tărtășești, la Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase” , cu promisiuni și un…ministru. Este vorba de Petre Daea, ministrul Agriculturii, ce a fost invitat să participe la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Liceul poartă numele tatălui fostului prim ministru Adrian Năstase, originar din Tărtășești. Unitatea de învățământ specializează tineri pentru calificările:

  • Tehnician agronom;
  • Tehnician mecanic intretinere si reparatii;
  • Tehnician transporturi;
  • Tehnician ecolog si protectia mediului;
  • Mecanic auto.
Petre Daea
Ministrul Agriculturii, Petre Daea,a „deschis” anul ;colar la Liceul tehnologic din Tărtășești

Aceasta ar fi descriere tehnică a evenimentului. În altă ordine de idei, se poate spune că ministrul Daea  nu a ratat ocazia de a vorbi în stilu-i inimitabil și de a spune ceva ce cu siguranță a a fost destul de greu de înțeles, cel puțin la început, de către cei ce l-au ascultat.

În esență, Petre Daea a vrut să transmită că vor urma investiții, din fonduri guvernamentale, pentru toate cele 58 de licee tehnologice din țară dar a folosit… calea ce mai lungă.

Fragment discurs Petre Daea

„Dumneavoastră vă trebuie ateliere în care să învățați, să vă conectați cu realitatea tehnologică, pentru a nu rămâne în condamnare tehnică, în incultură tehnică. Pentru că astăzi, vorbim despre grapa cu colții reglabili?!” 

„Astăzi este un decalaj între dotarea tehnică din agricultură și industria alimentară și dotarea unităților de învățământ, care creează o ruptură în actul cunoașterii.”

„Agricultura Ţării Româneşti este diferită acum cu mult și superioară față de agricultura Ţării Româneşti cu câțiva ani în urmă” (!?)

„Am avut colective de la Ministerul Agriculturii împreună cu cei de la Ministerul Educaţiei dându-le ca sarcină izvorâtă din actul normativ de care v-am vorbit, Legea 57 şi din ordinul comun, să inventarieze la faţa locului care este baza materială de care dispun cele 58 de licee tehnologice din România în aşa fel încât să facem programe de investiţii pentru următorii ani. Am această secvenţă, astăzi şi vizuală, pentru că am putut vedea la faţa locului. Este nevoie de a construi.”

A spus, între altele, Petre Daea. Inutil, probabil, a mai adăuga și ale comentarii.

Sursa foto articolfacebook, PSD Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top