fbpx

Platformă de știri și opinii

Prezidențiale 2019

Prezidențiale 2019: Cine, ce, de ce?

in Analize/Opinii/Politică by
Banner

Cum fiorul prezidențialelor capătă, pe zi ce trece, aspect de taifun, iar surprizele nu contenesc să apară, am încercat, pe cât se poate, să aflăm, cu un „minut” mai devreme, ce se întâmplă în interiorul partidelor.

Mai precis ce vor ele să știe votantul, cel care decide, până la urmă. În Dâmbovița, ca peste tot în țară, situația nu este nici pe departe atât de clară, pe cât ar putea părea la o primă vedere. Asta pentru că ce ieri era bătut în cuie, astăzi nu mai este la fel de sigur (ca să folosesc doar un eufemism). Așadar, la sfârșit de august (n.m. alegerile vor avea loc în luna noiembrie) iată cam ce susține fiecare (de partide vorbesc):

PNL DB

La liberali (pagina de facebook PNL DB) războiul e pornit de mult. Susținere fără echivoc pentru Klaus Iohannis și război, pe față, cu PSD. Mai bine spus cu Viorica Dăncilă, candidatul oficial al PSD, la alegerile prezidențiele (mai ales după congresul PSD din week-endul tocmai încheiat).

PSD DB

Aici, lucrurile nu mai sunt la fel de categorice, dar, oficial cel puțin, susținerea față de Viorica Dăncilă, pare fără margini.

Fotografiile anterioare reprezintă cele mai recente luări de poziție, în mediul virtual (facebook), ale PSD Dâmbovița ( 26 august 2019).Comentariile, deocamdată, sunt de prisos. Și aici, ca și în alte filiale PSD din țară, cred că va fi foarte interesant de urmărit rezultatul scrutinului din noiembrie (probabil că doar primul tur), dar…rămâne de văzut.

USR DB

Și la USR-Plus (Dâmbovița) susținerea și varianta aleasă, pentru prezidențiale, pare fără dubii (vezi foto, cea mai actuală postare, din pagina de facebook). Dan Barna este …peste tot. Nu-i vorbă, la USR-Plus (Dâmbovița), nici nu ar prea fi loc de opoziție sau păreri contrare, pentru că numărul membrilor nu prea se pretează și la divizări… de opinii. Poate că aceasta e varianta câștigătoare: mai puțini la „gălăgie” și mai mulți la vot. Rămâne de văzut.

„Zona crepusculară” 1- Pro România

Aici deja totul devine foarte fluid. Pro România nu numai că nu știe pe cine susține, dar, după toate variantele  posibile, oferite de-a lungul timpului, mai ales în spțiul virtual, orice luare de poziție trebuie privită cu suspiciune, cel puțin. Ultima variantă este Mircea Diaconu (da, actorul fostul europarlamantar independent, fost ministru al Culturii, în guvernul Ponta-USL etc.).

Preluând un citat din Victor Ponta, Pro România Dâmbovița, anunță că Mircea Diaconu ar cam fi ultima speranță, a unei alianțe mai largi, pentru câștigarea prezidențialelor. Din lipsă de spațiu nu voi înșira toate variantele vehiculate de cei de la Pro România, de-a lungul timpului, atunci când venea vorba de posibili prezidențiabili susținuți de partid.

„Zona Crepusculară 2” -ALDE DB

Cum președintele formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, nu prea mai știe dacă este la guvernare sau nu, ori dacă va candida la prezidențiale sau nu, nici la PRO România Dâmbovița, certitudinile, de altă dată, nu mai au acum decât valoare cronicilor. Dacă astfel de cronici ar interesa pe cineva. Așadar, deocamdată, și aici, tot un fel de zonă crepusculară, în sensul în care nimeni nu mai știe ce și cum (vezi foto, pagină facebook ALDE DB). Și aici porniseră în forță, mai acum câteva săptămâni, cu strângerea de semnături, de susținere a candidaturii, pentru C.P. Tăriceanu. Curiozitate personală- ce-or face cu ele dacă se hotărăsc să îl susțină pe Mircea Diaconu? De exemplu.

 

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top