fbpx

Platformă de știri și opinii

Disconfort termic

72 de ore de foc. Fără ploaie până la 1 septembrie,la Târgoviște

in Actualitate/Utile by
Banner

Anunțuri îngrijorătoare de la meteorologi. Vara parcă stă să o ia de la capăt. Temperaturi de foc vor fi, în toată țara, în următoarele 72 de ore. Disconfortul termic va fi deasemenea ridicat, după cum anunță specialiștii de la ANM.

Disconfort termic
Vala de căldură tropicală în toată țara, în perioada 23-25 august 2019

„Fenomene vizate: disconfort termic
Interval de valabilitate: 23, 24, 25 august
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…36 de grade local în Oltenia și Muntenia și izolat în Banat și Crișana, unde și nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 și 22 de grade.

Notă: În special în după-amiaza și seara de duminică (25 august), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată.”

Sursa: meteoromania.ro

În județul Dâmbovița temperaturile vor fi deasemenea deosebit de ridicate în acest interval (23-25 august) apropiate de pragul de caniculă. În plus, perioadele toride vor persista la Târgoviște, spre exemplu, și ulterior acestui interval. Până în data de 1 septembrie 2019, temperaturile maxime diurne vor fi de peste 30 de grade Celsius. Mai mult chiar (în intervalul 23 august-1 septembrie) șansele de precipitații sunt zero, în Târgoviște și județul Dâmbovița, conform estimărilor specialiștilor, la momentul de față. Cel puțin în zona de șes, fapt ce va acentua suplimentar senzația de disconfort termic.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top