fbpx

Platformă de știri și opinii

Stadion Târgoviște-controverse

Un stadion, două stadioane? Controverse legate de viitoarea arenă târgoviștenă

in Administrație/Analize by
Banner

Noua arenă sportivă de la Târgvoviște, mai bine spus construirea acesteia, este din nou un subiect de controversă. Cu două proiecte teoretic demarate, orașul este, în momentul de față, doar în faza așteptării.

Cel mai vechi dintre proiecte este cel al Consiliului Județean Dâmbovița, o arenă ce trebuie construită de la zero, dar cu banii CNI (Compania Națională de Investiții). O arenă ce ar trebui amplasată în zona dezafectată a fostei unități militare de lângă Gara Târgoviște.

Deocamdată, spune președintele CJ Dâmbovița, se poartă negocieri cu CNI privind numărul de locuri (între 8500-13.000), dar stadiul realizării este cel de studiu de prefezabilitate.

Stadion Târgoviște-controverse
Reabilitare stadion „Eugen Popescu” versus construire stadion nou la Târgoviște.

Cel mai nou (deja demarat) este proiectul de reabilitare a vechiului stadion „Eugen Popescu”, un proiect pentru care beneficiarul, primăria Târgoviște, va împrumuta, după unele calcule, aproximativ 8 milioane de euro, pentru a realiza reabilitarea.

Actualmente, proiectul este demarat. Dar, pentru că există și un dar, președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea (PSD) spune că reabilitarea stadionului „Eugen Popescu”, pentru ca arena să devină „casa fotbalului dâmbovițean (Chindia Târgoviște), nu este neapărat cel mai bun lucru ce se putea întâmpla. De ce? Urmăriți argumentele, așa cum au fost ele exprimate de președintele CJ Dâmbovița, într-un dialog cu presa ce a avut loc astăzi, 22 august 2019.

Stadionul „Eugen Popescu” ar trebui să fie reabilitat, conform planurilor, la sfârșitul primăverii 2020. Stadionul nou, realizat de CJD, cu fonduri de la CNI, nu are, deocamdată un termen de finalizare. De fapt nici de început al lucrărilor.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top