fbpx

Platformă de știri și opinii

Protest la Vulcana-Pandele

Vulcana-Pandele: protest împotriva mirosurilor de la fabrica de mațe „Marchand”

in Actualitate by
Banner

În această seară, locuitorii comunei Vulcana-Pandele s-au reunit pentru a atrage atenția autorităților în privința mirosurilor insuportabile care provin de la fabrica de mațe „Marchand”.

Sunt câțiva ani de când oamenii sunt chinuiți de o duhoare înfiorătoare, mirosul impregnându-se chair și în interiorul locuințelor.

Sunt localnici care s-au stabilit acolo în urmă cu ceva ani în speranța că vor scăpa de aglomerația orașului și că vor duce un trai liniștit.

Însă agitația de la oraș nici nu poate fi comparată cu ceea ce avea să li se pregătească: o fabrică de mațe.

Atunci când s-a mai atras atenția asupra subiectului, reprezentanți ai autorităților au afirmat că este dificil de rezolvat această problemă deoarece fabrica se află  pe raza localității Priboiu, nu a Comunei Vulcana-Pandele.

În această seară, împinși de miros și de dezinteresul mai marilor, cetățeni de toate vârstele au ieșit în stradă să își ceară dreptul la aer curat.

Situația nu este mai roz nici la Doicești, unde „Nubiola” împrăștie mirosuri puternice și toxice.

Locuitorii comunei Vulcana-Pandele speră ca cineva să îi audă și să elimine acest factor distructiv din viețile liniștite pe care ar trebui să le aibă în gospodăriile muncite și îngrijite de la țară.

La protest au fost prezenți și copii din localitate, care nu mai știu ce înseamnă să te joci prin curte, și asta nu din cauza tehnologiei, ci din cauza aerului nociv.

Oamenii sunt îngrijorați pentru sănătatea lor, pentru sănătatea copiilor lor și pentru faptul că, de ani de zile, situația nu se schimbă, iar mirosurile devin din ce în mai agasante.

Aici nu mai există o cafea băută dimineața afară, nu mai există joacă în curte, totul este îmbâcsit și continuu amenințat de mirosuri de neimaginat.

„Vrem să respirăm aer curat!” au scandat în această seară locuitorii comunei Vulcana-Pandele.

Sursa foto: Victor Mihalache

 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top