fbpx

Platformă de știri și opinii

Semnături susținere candidaturi prezidențiale

Bătălia pentru Cotroceni. Faza strângerii de semnături

in Analize/Politică by
Banner

Cum până la „prezidențiale”  a mai rămas timp doar de doi bobi zăbavă (8-9-10 noiembrie, primul tur), chiar și cu Cod Galben de caniculă, partidele au cam ieșit la „lupta cea mare”.

Deocamdată doar la strâns de semnături pentru susținerea candidaturilor. Cum declanșatorul campaniei pare să fi fost cel mai recent sondaj IMAS (detalii aici), am contabilizat și primele apariții în spațiul public ale celor dornici să arate că al lor preferat are și susținere populară, nu doar în…sondaje.

Acum, că sondajul IMAS (n.m. Iohannis și Barna par că ajung în turul 2) i-a dezamăgit pe unii și i-a capacitat pe alții, cert este că, în Dâmbovița, de exemplu, doar PNL și USR-Plus au ieșit la strâns de semnături. În rest, demobilizați probabil de sondajul amintit anterior, membrii celorlalte partide nu prea s-au grăbit să iasă în agora (la cules de semnături, chit că unii anunță campanii de „recoltare” istorice, în această toamnă), pentru strâns de semnături. Bine, vorbim de cei care chiar știu pentru cine ar putea strânge semnături. Fie că s-au dumirit sau nu, fie că se implică sau nu, în campania electorală pentru prezidențiale, am aruncat un ochi prin spațiul virtual dâmbovițean (cel politic) ca să vedem cine cu cine și, mai ales, dacă s-a hotărât. Ce a ieșit? De fapt ce am înteles, în câteva poze mai jos.

PNL DB

Sursa fotoPNL Dâmbovița, facebook

Aici e sigur. Liberalii sunt deja în stradă (în țară, în curând probabil și în DB), la strâns de semnături de susținere a candidaturii lui Klaus Iohannis. Oricum nu aveam dubii.

USR-Plus DB

Sursa foto– USR Dâmbovița, facebook

Și aici e sigur. Fotografiile arată că și în Dâmbovița (Târgoviște) s-a ieșit la „cules” de semnături, de susținere a candidaturii lui Dan Barna, în cazul de față. Probabil că nu mai e loc ca Dacian Cioloș să se răzgândească.

PSD DB

Sursa fotoPSD Dâmbovița, facebook

Aici deja e complicat. Nu pentru că ar exista dubii în privința candidatului oficial (premierul și președintele partidului, Viorica Dăncilă) ci pentru că „negru pe alb” nu spune și nu anunță nimeni, nici susținerea candidaturii și nici ieșirea la strâns de semnături. Așa că după cum reise și din fotografie (facebook PSD Dâmbovița, 11 august 2019, Târgoviște), putem doar presupune că despre asta este totuși vorba.

ALDE DB

Nici aici (ALDE DB) nu s-a ieșit în spațiul public, la strâns de semnături. Cel puțin nu anunță nimeni. De anunțat însă se anunță susținerea pentru C.P. Tăriceanu (fotografie facebook, ALDE DB). La 2 (și ceva) %, în DB (la europarlamentare), cu sau fără susținere, în piața publică, pentru Călin Popescu Tăriceanu, nu prea mai are însă importanță.

Pro România DB

Adrian Țuțuianu-sursa foto- facebook, Pro România Dâmbovița

Aici e cel mai complicat. Nu de alta dar cei de la Pro România nu cred că știu dacă au candidat propriu la prezidențiale, dacă „da”, atunci pe cine, sau dacă susțin pe altcineva (din alt partid). Așa că, deocamdată, dacă am consulta doar pagina de facebook a PRO România DB am fi îndreptățiți să credem că domnul din imagine (vezi foto) este viitorul candidat la prezidențiale al PRO România, datorită frecvenței aparițiilor. Totuși, probabil că nu e cazul. Sau…

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top