fbpx

Platformă de știri și opinii

Eșecul care doare. Chindia rămâne cu un singur punct în Liga I

in Sport by
Banner

Chindia a pierdut la Voluntari, 1-3 cu Academica Clinceni, și a ajuns pe ultimul loc în Liga I. Dacă la Mediaș, Craiova, sau la Ploiești cu Viitorul și CFR echipa pregătită de Viorel Moldovan s-a prezentat demn, uneori chiar onorabil, vineri la Voluntari am văzut o evoluție care nu ar trebui să se repete prea curând. Chiar dacă a început bine, cu gol după nici trei minute, nou-promovata din Târgoviște a terminat meciul în genunchi, bifând o înfrângere severă într-un joc de la care toată suflarea roș-albastră aștepta primul succes în Liga I după mai bine de două decenii. Un punct după cinci etape, dar cu un debut infernal, e totuși puțin, iar situația din clasament începe să apese. Sigur, sezonul e abia la început, o victorie cu Dinamo ar sălta Chindia locuri bune, dar de acum fiecare meci devine o adevărată finală în cursa pentru evadarea din subsolul ierarhiei. Academica nu a fost vineri mai bună decât Chindia, pur și simplu târgoviștenii au jucat modest, ca să nu spunem slab.

Condiții de play-off

Delegația târgoviștenilor a făcut deplasarea spre Voluntari de miercuri, cu cazare la Snagov și antrenamente la Balotești și Corbeanca. Conducătorii clubului au vrut să se asigure că jucătorii și antrenorii vor pregăti meciul cu Academica în liniște și în cele mai bune condiții. A rezultat însă un eșec greu de digerat, în fața unei formații pe care Chindia o bătuse de opt ori în ultimii ani, în campionat și Cupă, câștigând practic toate confruntările oficiale, ba chiar și amicalul din luna iunie a acestui an.

Supărare în rândul suporterilor

Cei 100 de fani care au făcut deplasarea la Voluntari și-au susținut favoriții în mod civilizat, excepție făcând câteva persoane care i-au admonestat pe jucători de la scorul de 1-2 și până în finalul meciului. În mediul online, însă, suporterii și-au revărsat reproșurile în special către Voduț, Moldovan și Neciu. În noile condiții, meciul de vineri, de la Ploiești, cu Dinamo, se anunță unul interesant, asta și câtă vreme echipa din Ștefan cel Mare agonizează teribil, pierzând patru meciuri din cele cinci disputate în acest sezon. Un succes al Chindiei ar detensiona situația de la Târgoviște și ar putea provoca, în funcție de celelalte rezultate ale rundei, alunecarea „câinilor roșii” pe ultima poziție din Liga I.

Foto: Facebook Academica Clinceni

 

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top