fbpx

Platformă de știri și opinii

Chindia - Academica

Obligatoriu VICTORIE. Chindia întâlnește astăzi Academica

in Sport by
Banner

Chindia speră să spargă astăzi gheața și să obțină primul succes în Liga I după mai bine de 21 de ani. Echipa antrenată de Viorel Moldovan întâlnește fosta colegă din sezonul trecut, Academica Clinceni, într-un joc programat la ora 18.00 pe stadionul din Voluntari.

Delegația târgoviștenilor a ajuns de miercuri după-amiază la Snagov și a pregătit în cele mai bune condiții disputa de astăzi, în fața unei formații pe care a învins-o de fiecare dată în ultimele șapte partide directe. Academica a pierdut toate cele patru meciuri disputate în acest sezon al Ligii I și ocupă ultimul loc în clasament. De partea cealaltă, Chindia are un singur punct, din remiza cu Gaz Metan Mediaș, 2-2 în runda inaugurală a campionatului. Meciul – la care vor ajunge și peste 200 de suporteri ai Chindiei – va fi televizat de Digi, Telekom și Look.

Ultima izbândă, cu FC Național

Ultima victorie a Chindiei în Liga I datează din 29 aprilie 1998. Echipa din rândurile căreia făceau parte actualul președinte Marcel Ghergu sau antrenorul de la juniori, Irinel Voicu, se impunea pe Eugen Popescu în fața lui FC Național cu 2-0, în penultima etapă a campionatului 1997-1998. Iată distribuția: Stanciu – Stoica (81 Voicu), Galmencea, Termure, Bogoi, Ghergu – Dinu, Ceaușu, G. Dumitru (76 Caibăr) – Negru, Jilaveanu (59 Toboșaru). Antrenor: C. Stancu. În epilogul sezonului, însă, Chindia a pierdut la Reșița cu 1-6 și a retrogradat, revenind în Liga I abia în această vară.

Foto: Răzvan Păsărică

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top