Disconfort termic

Caniculă pentru patru zile (8-11 august), (și) în Dâmbovița

in Actualitate by
Banner

O nouă alertă de vreme severă a fost emisă de meteorologii de la ANM. Noua atenționare este valabilă pentru intervalul 8-11 august și are în vedere temperaturi caniculare, ce se vor înregistra la nivelul întregii țări.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic
Interval de valabilitate: 8, 9, 10 și 11 august

Caniculă 8-11 august 2019
Vala de căldură tropicală în toată țara

 „În cursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…37 de grade, joi (8 august) local în sudul și estul țării, vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș.

În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest. „

În această perioadă, în județul Dâmbovița, temperaturile diurne vor urca până la valoarea maximă de 34 de grade Celsius, iar cele nocturne nu vor scădea sub valoarea de 18-19 grade Celsius. Va fi înregistrat un disconfort termic accentuat, în special la orele amiezii.

Banner