fbpx

Platformă de știri și opinii

Gabriel Olteanu director ADS

Un dâmbovițean, șef interimar la ADS

in Actualitate/Administrație by
Banner

Gabriel Olteanu a fost numit, prin ordin de ministru, șef interimar la Agenția Domeniilor Statului (A.D.S.)

Conform legii de organizare și funcționare a instituției, „Agenţia Domeniilor Statului este instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Agenţia Domeniilor Statului (A.D.S.) este instituţia specializată care realizează privatizarea societăţilor comerciale cu profil agricol, constituite în conformitate cu Legea nr. 15/1990 şi arendarea şi concesionarea terenurilor cu destinaţie agricolă proprietate publică şi privată a statului, administrate de aceste societăţi.”

Noul șef al instituției este Gabriel Olteanu, reprezentant teritorial al Agenției Domeniilor Statului (ADS) pentru județele Dâmbovița și Giurgiu, iar acesta a fost numit începând din data de 4 august.

(fotoordin de ministru, 4 august 2019)

Nou șef interimar al agenției a fost, în trecut, viceprimar și primar interimar al comunei dâmbovițene Butimanu, din partea PSD.

În februarie 2016, Olteanu a fost declarat incompatibil cu funcția, de către A.N.I. 

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 martie 2014 – 24 noiembrie 2014 întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și administrator al S.C. CONSTELAȚIA SOARELUI AGRI-SERV” S.R.L, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, după cum afirmau cei de la A.N.I., la vremea respectivă.

Cu toate acestea, în 2018 Gabriel Olteanu a candidat din partea PSD pentru postul de primar al comunei Butimanu, însă a pierdut în fața contracandidatului de la PNL (Cezar Gabriel Dragnea).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top