fbpx

Platformă de știri și opinii

PNL Targoviste despre crimele de la Caracal

Ideile subliminale ale PNL sau războiul liberal cu lumea

in Opinii/Politică by
Banner

Cum mai nimeni din politica dâmbovițeană nu se înghesuie, în această perioadă, să vorbească despre ceva, nu contează ce, mărturisesc că am aflat cu surprindere că, de când cu evenimentele de la Caracal, singura ieșire în spațiul public a unui politician dâmbovițean s-a întâmplat în condiții de aproape semi-ilegalitate!

În sensul că liberalii târgovișteni – despre ei este vorba – aleg (din nou) să reacționeze pe marginea unui subiect fierbinte, vorbind despre societate, viitor, resetare socială a statului, meritocrație etc în fața unei audiențe rarefiate (probabil selectată după ”criterii” ce țin de strategia liberală, așa că nu le comentez).

Cum despre luarea de poziție poate afla toată lumea, după ce liberalii târgovișteni au mediatizat propriile păreri  (vezi foto captură facebook-PNL Târgoviște) folosind un articol de presă postat în pagina oficială de facebook a partidului, am considerat că ar fi oportun, pentru o corectă informare a publicului avid de noutăți politice locale, să amintesc câteva dintre idei. Presupunând, evident, că sunt cele ale PNL Târgoviște, atât timp cât sunt amintite într-un spațiu considerat oficial.

Liberalii ne anunță, prin Aurelian Cotinescu (foto), președinte PNL Târgoviște, că pentru ceea ce se întâmplă în instituțiile statului, pentru popularea cu oameni slab pregătiți a acestora, suntem vinovați cu toții. Cel puțin asta ne spune articolul de presă, preluat ca atare de PNL Târgoviște, pe pagina proprie de faceboook.

Tot liberalii târgovișteni mai cred (adică A. Cotinescu), conform articolului de presă respectiv (ce e drept, nefolosind citatul), că societatea românească ar trebui resetată, că trebuie să ia puterea oamenii merituoși, care pot schimba această țară, că trebuie să se renunțe la favoritisme și nepotisme.

Reiau, în cazul în care nu s-a reținut. Societate resetată (discurs USR), să revină la putere niște oameni (bănuiesc că de PNL este vorba). Să se renunțe la favoritisme și nepotisme (bănuiesc că doar cei care sunt acum la Putere, că ceilalți nu prea au renunțat, când au fost la putere, așa că lor nu li se mai aplică). Despre vina comună, generală, pentru ce s-a întâmplat în țara românească (ideea este exprimată în articolul amintit, ce a fost preluat integral de PNL Târgoviște), îmi aduc aminte că am mai regăsit undeva discursul acesta.

Să fi fost oare FSN-ul din 1990? Ce spunea că, punctul 8 al declarației de la Timișoara (legea lustrației pentru cine nu mai știe despre ce e vorba) nu ar fi bine să intre în vigoare, pentru că toți am fost vinovați, pentru ce s-a întâmplat în perioada comunistă. Ce s-a întâmplat? Vina comună = niciun vinovat.

Poate că PNL Târgoviște a vrut să spună altceva. Cine poate ști? Deocamdată și-au asumat exact ce au titrat alții. Și asta se înțelege.

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Go to Top