fbpx

Platformă de știri și opinii

Consiliul Județean Dâmbovița vrea să își facă ziar

in Administrație by
Banner

Consilierii județeni dâmbovițeni vor aproba, cel mai probabil, în data de 30 iulie 2019, înființarea unui ziar al Consiliului Județean Dâmbovița.

Publicația, ce va purta numele de „Actualitatea Dâmbovițeană”, va fi editată de către Consiliul Județean Dâmbovița. Iată principalele „date tehnice” ale noii publicații:

(1) Publicația va conține informații de interes public, care fac obiectul activității Consiliului Județean Dâmbovița, precum și alte informații de interes pentru comunitatea locală a județului Dâmbovița.
(2) Publicația se va prezenta într-un format A3, având un număr de 8 pagini, 50% color și va fi tipărită și difuzată într-un număr de 20.000 exemplare, cu o periodicitate lunară, în limita fondurilor alocate.
(3) Editarea publicației se va asigura prin Biroul comunicare, relații externe și Cabinetul Președintelui, iar tipărirea și difuzarea se va realiza de către ofertantul câştigător, ca urmare a derulării procedurii de achiziție publică reglementată de legislația în vigoare.
(4) Cetățenii Județului Dâmbovița vor primi publicația „ACTUALITATEA DÂMBOVIȚEANĂ” în mod gratuit.

Sumele necesare editării și publicării periodicului vor fi asigurate din bugetul CJ Dâmbovița, în ceea ce privește cuantumul acestora nefiind precizat decât faptul că vor fi „în limita fondurilor alocate.”

În motivarea deciziei de înființare a publicației se precizează că :

„Practica de zi cu zi a demonstrat faptul că ridicarea nivelului de informare a cetăţenilor cu privire la o serie de aspecte cum sunt coordonatele de contact şi obiectul de activitate al instituţiei, atribuţiile forului administrativ judeţean în ansamblu şi ale diferitelor sale compartimente, în mod particular, proiectele prioritare finalizate, în curs de implementare sau de viitor, se pot realiza în mod optimprin introducerea unui nou instrument de comunicare publică, respectiv o publicaţie proprie. În sprijinul acestei afirmaţii poate fi invocat argumentul, dovedit statistic, potrivit căruia o mare parte dintre cetăţeni nu folosesc încă mijloacele electronice de informare, fie pentru că nu au acces la ele, fie pentru că nu au pregătirea necesară pentru a le utiliza, astfel încât aceştia preferă să apeleze în continuare la achiziţionarea de publicaţii scrise/tipărite.”

Inițiative similare se regăsesc, în momentul de față la Brașov, Cluj sau Ialomița, în aceste cazuri, ziarele (lunare sau bilunare), având un tiraj de 10.000 de exemplare. De asemenea ele sunt distribuite gratuit.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top