fbpx

Platformă de știri și opinii

Construire stadion Targoviste

Bătrânul „Eugen Popescu” va fi, totuși, reconstruit!

in Actualitate/Administrație by
Banner

Suferință perpetuă a iubitorilor fotbalului, absența unui stadion decent în Târgoviște a devenit, de ceva vreme, temei de bătălii mediatice cu puternic iz electoral. Și, cum se întâmplă în astfel de cazuri, proiectul este primejduit de prea multe… bune intenții!

Subiect readus periodic în dezbatere publică, despre stadioane la Târgoviște se poate vorbi, în sfârșit, cu un dram de speranță. Proiectul stadionului nou, ce ar urma să fie construit prin Compania Națională de Investiții (CNI) în zona fostei UM de la gară, a fost revitalizat și repus pe cursul firesc după revenirea lui Alexandru Oprea la CJD, cu șanse foarte mari de finalizare.

Cât privește arena emblematică a urbei, stadionul ”Eugen Popescu”, care l-a văzut pe Dobrin jucând sub culorile Târgoviștei, urmează să fie reabilitat/reconstruit cu fonduri proprii ale Consiliului Local Municipal (CLM).

Primarul Cristian Daniel Stan a fost cel care, pe contul său de Facebook, a anunțat public aprobarea de către CLM a indicatorilor pentru reabilitarea obiectivului. Cristian Stan nu a ratat prilejul de a-i critica pe cei ce se opun proiectului din rațiuni… electorale: ”Îi anunț pe toți agitații și agitatorii electorali că STADIONUL SE VA FACE! Cu sau fără ei.

Cum lucrările de demolare a vechilor construcții sunt în plină desfășurare, primarul Târgoviștei promite că reconstrucția stadionului se va face în timp record.

”O veste foarte bună pentru iubitorii fotbalului: astăzi am parcurs şi ultima etapă administrativă necesară unei investiții mult așteptate, respectiv am aprobat indicatorii pentru stadionul care va fi reabilitat/reconstruit la Târgoviște. E un pas mare înainte pentru un angajament pe care mi l-am asumat și pe care îl voi respecta. În acest moment, lucrările aferente demolării sunt în plină desfășurare și vom face toate eforturile pentru a reconstrui în timp record stadionul municipal „Eugen Popescu”.

Teoretic, majoritatea deținută de consilierii PSD în CLM îi permite primarului Cristian Daniel Stan să ducă la bun sfârșit proiectul, în ciuda opoziției înverșunate a consilierilor PNL. Fapt remarcat de șeful administrației municipale, care deplânge abordarea politică, electorală a unui proiect atât de necesar și de dorit: ”Din păcate, numai unul dintre consilierii locali PNL a votat pentru finanțarea stadionului.”

”Cu sau fără ei”, cum afirmă primarul Târgoviștei, Saga construirii unei arene sportive demnă de secolul în care am intrat, înregistrează o evoluție care ne dă speranțe. Speranțe într-o normalitate în care sportul, sub toate manifestările lui, să nu mai fie privit ca o activitate exotică. Și, cu atât mai puțin, folosit ca muniție electorală!

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top