fbpx

Platformă de știri și opinii

Ploi și cod galben, urmate de caniculă, în Dâmbovița

in Actualitate by
Banner

Mai multe județe din sudul țării au fost sub avertizare de tip Cod galben, de ploi și grindină, în intervalul orar 12.30-14.00, al zilei de 19 iulie. Zona de nord a județului Dâmbovița a intrat sub incidența acestei atenționări. Conform ANM:

„În zonele de munte ale judeţelor Argeş, Prahova, Buzău şi Dâmboviţa se vor semnala averse ce vor cumula local 25…30 l/mp și descărcări electrice, iar ca fenomene asociate sunt posibile intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină de mici dimensiuni. Atenţionarea este valabilă în intervalul orar 12.30- 14:00, al zilei de 19 iulie.”

Ploile se vor extinde, la întreg județul Dâmbovița, pe parcursul weekend-ului. Astfel că, 19 și 20 iulie vor zile cu căderi importante de precipitații, pe întreg teritoriul județului Dâmbovița. Temperaturile maxime nu vor depăși valoarea de 28 de grade Celsius, pe parcursul zilei de 19 iulie, și 29 de grade Celsius pe parcursul zilei de sâmbătă, 20 iulie.

Începând de duminică, 21 iulie, temperatura aerului crește spectaculos, urmând ca la începutul săptămânii următoare să fie atins chiar pragul de caniculă ( 35 de grade Celsius, anunțate pentru ziua de luni, 22 iulie).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top