fbpx

Platformă de știri și opinii

Puterea cuvântului sau ce înseamnă orgoliul „participativ”

in Actualitate/Opinii by
Banner

Cu riscul de a fi acuzați de lipsă de modestie sau, chiar mai mult, de denaturare a realității, am revenit, extrem de rapid asupra unui subiect ce se pare că a stârnit măcar câteva reacții, dacă nu cumva a atins sensibilități și orgolii locale.

Cu doar câteva ore în urmă, aminteam despre proiectul on-line de bugetare participativă, de la Târgoviște. Întrebam, evident doar retoric, dacă nu cumva avem de-a face cu un eșec în așteptare, în ceea ce privește bugetarea participativă (amănuntele le regăsiți aiciBazar Media-Bugetare participativă: Eșec în așteptare, la Târgoviște?

Asta pentru că, după 12 zile de la lansarea proiectului, nimeni nu se învrednicise să onoreze cu vreo idee măcar, inițiativa. În sensul în care proiectele lipseau cu desăvârșire din indexul paginii amintite.

Acum, fie  că orgoliile rănite  ale comunității târgoviștene au reacționat extrem de rapid, fie că semnalul de alarmă a fost perceput la justa sa valoare, are mai puțină importanță. Cu adevărat important este că, la câteva ore distanță de  apariția articolului, pe site-ul unde comunitatea târgoviștenă are posibilitatea de a se implica, prin sugestii de proiecte ce ar putea fi implementate de către administrația locală, au apărut primele proiecte. Iată, pentru conformitate, cum arată pagina la doar câteva ore distanță.

12 iulie aproximativ ora 11.00

12 iulie aproximativ ora 17.00

Patru proiecte au apărut în indexul de proiecte al site-ului. Fără a specula în niciun fel, trebuie totuși precizat că proiectele este evident că nu au fost scrise între timp, în orele puține ce s-au scurs între cele două articole aminite aici. Oricum, are mai puțină importanță. Important este că banii (cei 1,2 milioane de lei alocați în program, pentru 2019, însemnând finanțare pentru trei proiecte, a câte 400.000 de lei) nu vor rămâne nealocați. În ceea ce privește eșecul sau succesul inițiativei (n.m. implicarea comunității în proiecte de dezvoltare urbană, ce să poată fi votate chiar de cetățeni) amânăm verdictul, până la momentul implementării proiectelor, ce vor fi declarate câștigătoare (probabil că vor fi).

Proiect propus la finanțare-(târgoviște-decide.ro)

Chiar dintre cele patru, ce exista la momentul actual, unul fiind mai mult decât muncit și aproape de valoarea maximală (400.000 de lei) ce poate fi acordată pentru finanțare. Este vorba de stații solare de autobuz. Fără intenția de a influența decizii, deocamdată fără alte comentarii legate de oportunitate, beneficii sau  raport calitate-preț, despre niciunul dintre proiectele propuse pe site-ul amintit.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top