fbpx

Platformă de știri și opinii

Atenție la vreme! Meteorologii avertizează: Fenomene extreme în 13-15 iulie

in Actualitate by
Banner

Vremea nu este nicidecum una propice concediilor, în perioada 13-15 iulie. Deși nu este anunțat oficial, chiar și amenințarea unui ciclon plutește peste România, în această perioadă. În schimb, meteorologii au anunțat vreme severă pentru următoarele zile. Atenționarea a intrat în vigoare la ora 13.00 a zilei de sâmbătă, 13 iulie, și este valabilă până în seara zilei de luni, 15 iulie. Pentru județul Dâmbovița fenomenele extreme (ploi torențiale și furtuni) sunt așteptate a se produce  începând din dimineața zilei de 14 iulie.

Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 13 – 15 iulie, ora 21
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

      În intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.
      Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni (15 iulie) se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării.
      Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Sursa meteoromania.ro

În plus, conform www.realitatea.net, un ciclon este posibil să afecteze România în aceste zile.

„Meteorologii arată că furtunile de pe ţărmul Mării Mediterane sunt unele deloc obişnuite în această perioadă a anului, întrucât acum este sezonul uscat. In plus, un nou ciclon va ajunge în curând din nou în Grecia, Italia, dar şi în Marea Neagră.

Meteorologii avertizează că România va fi lovită, în weekend, de un front de vreme instabilă, dar este încă prematur de anticipat fenomene de intensitatea celor din Grecia.

Așadar, este posibil, totuși, ca ciclonul care a lovit insulele elene să avanseze spre zona Mării Negre.

Vor fi ploi torențiale și furtuni în weekend anunță meteorologii. În plus, temperaturile sunt mai scăzute decât cele normale pentru această dată.”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top