fbpx

Platformă de știri și opinii

Gilia: județul nostru are gradul cel mai redus de mortalitate infantilă.

in Actualitate by
Banner

Solidaritate înseamnă sacrificiu și dăruire! Faptele mari sunt făcute de oameni mari, iar oamenii devin MARI prin faptele mărețe pe care și le asumă!
Când sportiva nr 1 a României își unește forțele cu oamenii care vor să ajute, putem fi martorii unor minuni adevărate, minuni care dau VIAȚĂ unor îngeri!

Am participat astăzi, la Spitalul Județean din Târgoviște, la evenimentul organizat de Salvați Copiii România unde au fost prezentate rezultatele proiectului „Strigăt de viață”, în cadrul celei de a 7-a ediții a campaniei „Grijă pentru copii”, susținută de marea noastră sportivă Simona HALEP și Dorna România.
Prin această campanie, spitalele din România au fost dotate cu echipamente medicale de specialitate pentru maternități.

În România 1 din 10 copii se naște prematur. Aceștia au mare nevoie de secții de terapii intensive dotate cu echipamente moderne. Acești copii luptă secundă de secundă pentru viață.

Prin astfel de proiecte putem să dăm ÎMPREUNĂ o șansă la viață fiecărui copil născut înainte de termen!

Până în acest moment au fost dotate 66 de maternități. Anul acesta au primit ajutor 10 spitale, printre care se numără și Spitalul Județean din Târgoviște. Secțiile acestuia au fost dotate cu 12 echipamente, inclusiv cu un incubator de transport nou-născuți.

În acest moment județul nostru are gradul cel mai redus de mortalitate infantilă.

Felicitări și mult succes echipei care gestionează această campanie!

Claudia Gilia, deputat PSD

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top