Consultanță austriacă pentru stațiunea Peștera-Padina?

in Actualitate/Administrație by
Banner

Consiliul Județean Dâmbovița nu a renunțat la proiectul dezvoltării turismului în  zona montană a județului. O spune, cu subiect și predicat, chiar președintele CJD.

Alexandru Oprea anunța deunăzi că se va întâlni cu reprezentanții unei firme de prestigiu, specializată în construcția și exploatarea rețelelor de transport pe cablu, amenajări parcuri de agrement, infrastructură pentru sporturi de iarnă ș.a.

De ce e nevoie de astfel de întâlniri? Pentru că, din păcate, în România nu sunt firme care pot gestiona un proiect de o asemenea anvergură, spune Alexandru Oprea: ”În zona Peștera-Padina vrem să dezvoltăm un turism modern, cu impact minim asupra mediului și, mai ales, să evită, greșelile făcute în alte părți. Avem nevoie de consultanță de specialitate din partea unora care au mai făcu așa ceva în toată lumea”, subliniază președintele CJD.

Alexandru Oprea va fi însoțit de o delegați compusă de specialiști de la direcțiile Infrastructură, Urbanism și Programe Europene.

”Vrem să construim o stațiune montană în adevăratul sens al cuvântului. Vă spun foarte clar că intenția mea este de a încerca să facem un acord de pe ce înseamnă o parte de consultanță specializată, (…) plecând de la infrastructură, de la ceea ce înseamnă servicii oferite, plecând de la partea de promovare, de la ce înseamnă public țintă, pârtii de schi, instalații de divertisment și așa mai departe. Pentru că nu avem, din păcate, nici în România, nici la Consiliul Județean specialiștii care să ne ofere măcar consultanța necesară pentru ceea ce avem de făcut.”

Distribuie pe
Banner