fbpx

Platformă de știri și opinii

Stadion nou la Târgoviște: Episodul „n”

in Administrație/Analize by
Banner

Pentru că a devenit aproape o marotă și aproape totul pare că se învârte în jurul acestei idei fixe, am revenit cu cea mai nouă informație despre proiectul, deocamdată, unei noi arene sportive, de la Târgoviște.

Este vorba despre noul stadion. Precizarea este necesară pentru a nu se crea confuzie, între proiectul de reabilitare a vechii arene sportive („Eugen Popescu”), ce se află în „ograda” administrației târgoviștene și unde, chiar la ora așternerii acestor rânduri, ar fi trebuit să ajungă primele buldozere ce ar trebui să înceapă demolarea (n.m. reabilitarea) și arena ce se vrea a fi construită pe terenul fostei unități militare de lângă Gara Târgoviște, o construcție ce se află în „ograda” CJ Dâmbovița (proprietarul terenului). Președintele acestei instituții, Alexandru Oprea, a ales varianta comunicării noilor informații, legate de subiectul „stadion nou la Târgoviște”, la o conferință de presă, ce a avut loc la sediul partidului din care face parte (PSD).

Machetă stadion nou Târgoviște (una dintre variante)

Dincolo de alte interpretări, Al. Oprea spune că negocierile cu CNI (forul cu banii căruia ar trebui să se construiască noua arenă de la Târgoviște) au intrat în faza aprobării studiului de fezabilitate. Asta după ce ani buni (din iulie 2017, studiul de prefezabilitate, a cam îngălbenit prin sertarele CNI), proiectul a fost ca și uitat. În materialul video puteți vedea și ce s-a negociat (pentru cei aproximativ 133 de milioane de lei cât ar urma să coste ridicarea noii arene).

În august 2017, prin intermediul unui comunicat de presă, se anunța că stadionul cel nou de la Târgoviște a intrat în linie dreaptă, și va fi gata probabil în 2020 (pentru conformitate iată comunicarea de la acea vreme):

„În prezent, investiţia aflată în faza de studiu de prefezabilitate a primit avizul favorabil din partea Companiei Naţionale de Investiţii SA (CNI), urmare a şedinţei Consiliului Tehnico – Economic (CTE) din data de 28 iulie 2017 şi, totodată, a fost analizată în şedinţa pregătitoare a CTE din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene din data de 25.08.2017.

În perioada următoare, investiţia urmează a fi actualizată şi într-o şedinţă interministerială, cu participarea Ministerului Finanţelor Publice, sub coordonarea CNI SA, iar după avizarea interministerială, CNI va iniţia procedurile de achiziţie a realizării studiului de fezabilitate.”

De fapt, despre stadionul cel nou de la Târgoviște se vorbește de prin 2012. Se vorbește.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top