fbpx

Platformă de știri și opinii

Breaking News?! A.Țuțuianu (vrea) înapoi la CJ Dâmbovița

in Analize/Politică by
Banner

Senatorul Adrian Țuțuianu, actualmente Pro România, se întoarce la CJ Dâmbovița?!! Nu, nu este o știre de ultimă oră, ci mai degrabă un test lansat în spațiul public virtual de către PRO România Dâmbovița.

Pe pagina de facebook a organizației dâmbovițene a partidului lui Victor Ponta, două rânduri cu siguranță că au stârnit sau vor stârni multe comentarii:

„Fostul și viitorul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, în direct la C. TV…”

Postarea însoțește un material video în care Adrian Țuțuianu este prezent, într-o „dezbatere”, la un post de televiziune local. Fără alte lămuriri, postarea este menită, aproape sigur, a testa piața politică și, cu siguranță, este făcută cu acceptul senatorului A.Țuțuianu (poate chiar la îndemnul acestuia).

„Istoric”

De remarcat este faptul că Adrian Țuțuianu a mai fost la conducerea CJ Dâmbovița, în două rânduri. O dată (ales în 2012) din postura de câștigător al alegerilor uninominale pentru președinte de CJ, iar apoi (în 2016) ales din rândurile consilierilor județeni.

La cea din urmă „descălecare”, A.Țuțuianu a renunțat de bună voie și nesilit de nimeni la postul de conducere de la CJ Dâmbovița, alegând varianta postului de senator, una mai ofertantă (din multe puncte de vedere) pentru omul politic. Cum nu s-a potrivit cu așteptările, în ciuda faptului că A.Țuțuianu a ajuns, prin PSD, la șefia Comisiei de Control a SRI din Parlamentul României și chiar în postul de ministru al Apărării, se pare că varianta de președinte de CJ este cea care îl tentează, din nou, pe Adrian Țuțuianu.

Cum, în 2020, alegerile locale (deci și cele pentru CJ) le preced pe cele parlamentare, chiar și posibila (puțin probabilă, în momentul de față) câștigare a postului de președinte al CJ Dâmbovița, de către A.Țuțuianu (din partea Pro România sau a altui partid), nu garantează că mișcarea din 2016 ( renunțarea la funcție în favoarea unui post de parlamentar) nu va fi repetată.

Singura diferență față de 2016, în eventualitatea unui astfel de scenariu, ar fi că alegerile pentru postul de președinte al CJ Dâmbovița ar trebui repetate.

Dar…mai e mult până departe.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top