fbpx

Platformă de știri și opinii

PNL Dâmbovița: Votul, scorul și stadionul

in Analize/Politică by
Banner

În continuare, la PNL Dâmbovița, principala preocupare o reprezintă, cel puțin aparent, acumularea de capital electoral. Într-o conferință de presă (03.07.2019) liderii formațiunii, Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, și Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște, au vorbit despre viitorul liberal.

Virgil Guran-președinte PNL DB

Președintele liberalilor dâmbovițeni este în convins că măsura excluderii din partid a celor ce nu s-au conformat noii politici este cea corectă, iar cele 12 excluderi de consilieri locali, ce „doar se bucurau de indemnizația de consilier local” fără a „munci pentru partid” este de salutat, iar gestul excluderii reprezintă începutul schimbării de mentalitate în PNL Dâmbovița. Așa o fi în liberalism, ca să nu spun neoliberalism.

În altă ordine de idei, Virgil Guran, speră ca PNL Dâmbovița să obțină 30%, în primul tur, la viitorul scrutin, adică cel de la prezidențialele din 2019. Mă rog, Klaus Iohannis, dar după cum s-a exprimat Virgil Guran voturile ar fi ale PNL Dâmbovița, dacă s-ar obține acest scor. Noroc că deocamdată nu îl concurează nimeni pe Klaus Iohannis (e singurul oficial anunțat, dintre cei care au șanse la obținerea postului de președinte), în Dâmbovița sau oriunde în altă parte unde vor vota românii, așa că măcar un 30% reprezintă un scor decent, când ești (aproape) singur în cursă.

PNL Târgoviște

Aurelian Cotinescu- președinte PNL Târgoviște

Tot despre viitor a vorbit și președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, dar despre viitorul stadion de la Târgoviște. Un proiect pentru care liberalii se chinuie să strângă semnături, vreo 10.000, de la târgovișteni (au strâns vreo 2000, deocamdată, spun ei). Semnăturile ar trebui să forțeze autoritățile locale să depună mai mari eforturi pentru a urgenta construcția unui stadion nou la Târgoviște. În sensul de a forța nota, pe lângă cei care au banii necesari unui asemenea proiect (Guvern, CNI etc). Insistența cu care se amintește despre stadion, semnături și voturi de către PNL Târgoviște și aproape doar despre acest lucru, nu arată decât că a început campania electorală („localele”) din 2020.

De fapt, nici nu s-a terminat ultima campanie. Probabil că a fost doar un scurt cantonament de vară al protagoniștilor confruntării electorale. Cât despre stadionul de la Târgoviște, rămâne de văzut. Și de cealaltă parte a eșichierului politic plouă cu promisiuni. Termenele anterioare, oricum nu mai stă nimeni să mai amintească de ele,  au fost depășite cu câțiva ani. Dar în politică și timpul e…relativ.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top