fbpx

Platformă de știri și opinii

USR Dâmbovița: Agendă proprie, post 26 mai 2019?

in Opinii/Politică by
Banner

Considerat marele câștigător al alegerilor din 26 mai 2019, USR-ul (+PLUS) a surprins prin poziționarea diferită față de ceilalți concurenți politici, ulterior scrutinului pentru europarlamentare. Fără a intra neapărat în „bucătăria de partid” și fără a emite judecăți de valoare, ce ar putea fi lesne catalogate ca previziuni de mafalde expirate, există câteva elemente ce merită a fi remarcate.

În Dâmbovița, cu un loc trei (aprox 15% din voturile valabil exprimate) și cu câteva localități câștigate, rezultatul USR-Plus este cu siguranță unul peste așteptări. Post scrutin, activitatea USR Dâmbovița s-a concentrat pe mediatizarea, în special în spațiul virtual, acțiunilor de la nivel central, manifestând o autosuficiență ce se poate dovedi păguboasă. Inițiativele din plan local lipsesc aproape cu desăvârșire, cu câteva excepții ce întăresc regula (cea cu autosuficiența unui rezultat la vot ce a fost generat de acțiunile centrului).

Transparență să fie, dar…

Pe pagina de facebook a USR Dâmbovița este anunțată o inițiativă a USR Crevedia (26%, primul loc la scrutinul din 26 mai 2019) ce are în „vizor” primăria Crevedia (primar Petre Florin, UNPR).

„Filiala Crevedia, propune  transparentizarea activitatilor desfasurate in Primaria Comunei Crevedia.” Se spune, între altele, în postarea amintită, ce este însoțită de documentul aferent, în care primarului îi este cerut oarecum imperativ să manifeste o mai mare transparență și să publice pe site-ul oficial al instituției toate documentele, mai mult sau mai puțin oficiale (vezi foto cerere).

De la procese verbale ale comisiilor de specialitate, din cadrul Consiliului Local Crevedia, a proiectelor de hotărâre ce urmează a fi adoptate, sau au fost adoptate, și până la prezentarea nominală a modului în care au votat consilierii (ușor pe lângă lege această cerere), nimic nu scapă din cererea de transparentizare adresată administrației locale de USR Crevedia.

Fără alte comentarii. Doar două nelămuriri: De ce doar la Crevedia și de ce nu o cerere de transparentizare, folosind aceleași argumente, adresată tuturor administrațiilor locale? (n.m. nu are nicio primărie o „transparență” ce să se plieze pe totalitatea cerințelor exprimate de USR Crevedia). 

Probabil că nu ar avea sens să speculăm că cererea USR Dâmbovița este semnată Mihaela Petre, și este adresată primarului Florin Petre. Cu siguranță doar o coincidență de nume.

Sursa foto articolfacebook, USR Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Opinii

AȘA NU SE MAI POATE!

Observăm în viața cotidiană, publică, vântul de schimbare, ce a dus la
Go to Top