Carmen Holban: Congresul PSD va readuce partidul în preferințele românilor

in Politică by
Banner

Reacțiile și comentariile pe marginea Congresului Extraordinar al PSD continuă să țină capul de afiș. Cum era de așteptat, dinspre tabăra social-democrată răzbat mai ales mesaje optimiste, Congresul fiind văzut ca un moment de cotitură în evoluția partidului.

Carmen Holban, deputat de Dâmbovița, crede chiar că partidul se va regăsi în topul preferințelor românilor, urmare a Congresului de sâmbăta trecută.

„Noua conducere aleasă va readuce partidul în prim-planul preferințelor politic românilor. Congresul PSD va reda liniștea absolut necesară tuturor celor implic structurile decizionale, atât la nivel guvernamental, cât și județean și local. Este bine că s-a organizat rapid acest congres după o perioadă dificilă, iar noua conducere, în frunte cu doamna premier Viorica Dăncilă, are acum legitimitatea unui vot corect, liber exprimat, în regim de competiție liberă”, susține dep. Holban, care se arată convinsă că PSD va câștiga bătăliile electorale care urmează.

”Partidul Social Democrat a dovedit că rămâne principala formațiune politică din România, îndeosebi prin modul în care ne-am prezentat românilor la acest congres. Este o premieră absolută în ultimii ani ca un partid de anvergură să aibă mai mulți candidați, atât la funcția de președinte cât și la celelalte funcții de conducere.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a devenit prima femeie președinte al PSD, fapt ce constituie o altă premieră pentru toți membri și simpatizanții partidului.

Mesajul principal care s-a desprins după reuniunea PSD de sâmbătă este de unitate, de responsabilitate și încredere. Cu certitudine, toți ne dorim să fim mai uniți decât suntem acum, pentru că doar uniți vom putea fi puternici și vom putea câștiga alegerile care vor urma.”

Dacă viitorul pare luminos pentru PSD, trecutul – mai ales cel foarte recent – poate aduce nori negri pe cerul speranțelor social-democrate, dacă lecțiile usturătoare, mai ales cele vizând problemele interne, nu vor fi fost pe deplin învățate și asumate.

Teoretic, situația este sub control, noua conducere a partidului cunoaște problemele și este decisă să le găsească soluții, susține dep. Carmen Holban:

Sunt convinsă că noua conducere PSD a învățat cu luciditate lecția disfuncționalităților din ultima perioadă și va acționa în consecință, pentru ca greșelile să nu se mai repete”

Sursa video: tvpartener.ro

Banner