PNL DB: Excluderi pe bandă rulantă din partid

in Analize/Politică by
Banner

Se pare că s-a intrat în zodia epurării la PNL Dâmbovița. Cu un scor ce poate fi considerat „istoric” (aproximativ 26%) din perspectiva rezultatelor înregistrate la precedentele scrutine de liberalii dâmbovițeni, partidul (n.m. conducerea acestuia sau, mai exact, Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița) a trecut la…sancțiuni.

Oricât de surprinzător pare, liberalii au anunțat, pe pagina oficială de facebook  a partidului, că mai mulți consilieri locali au fost excluși din partid. Între altele, în anunț se spune că:

Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița

COMUNICAT DE PRESĂ

„Miercuri, 26.06.2019 la sediul din Târgoviște al PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL a avut loc ședința ordinară a Biroului Politic Județean.

Ședința a fost condusă de către dl. Virgil GURAN – Președinte PNL Dâmbovița, iar pe Ordinea de zi au stat puncte care privesc analiza rezultatelor obținute la alegerile Europarlamentare din 26.05.2019, precum și luarea unor măsuri de natură organizatorică.

(…)

În cadrul măsurilor organizatorice s-au validat unele propuneri privind extinderea cu noi membri de valoare a Birourilor Politice Locale din Valea Lungă, respectiv Tărtășești.

În conformitate cu prevederile Statutului PNL s-a aplicat măsura excluderii din partid în cazul a 4 consilieri locali PNL din Lungulețu, Vișina și Uliești.
Măsura a fost aplicată pentru totala neimplicare a acestor consilieri locali PNL în campania electorală pentru alegerile Europarlamentare din 26.05.2019.

De asemenea, și-au pierdut calitatea de membru PNL prin aplicarea măsurii statutare de radiere, un număr de 8 consilieri locali PNL din Lungulețu, Crângurile, Raciu și Odobești pentru neachitarea cotizației.

PNL Dâmbovița va continua cu maximă fermitate activitatea de consolidare a structurilor interne de partid prin îndepărtarea acelora care cred că viața de partid înseamnă rezolvarea problemelor de natură personală.(…)”

Deși se subînțelege că toți exclușii au păcătuit prin neimplicare la alegerile europarlamentare, o parte au primit excluderea prin radiere (!!!) pentru neplata cotizației, situație ce nici măcar nu merită a fi comentată suplimentar, justificarea fiind mai mult decât elocventă în ceea ce privește tensiunile existente în PNL DB și pentru care a fost găsită doar această explicație.

În altă ordine de idei, ar trebui precizat că epurările au în vedere consilieri locali, ce vor pierde această calitate, dar doar după ce va fi luat act de decizia partidului și după formalități destul de greoaie, ce vor influența echilibrul de forțe din consiliile locale, unde PNL-ul este clar că va pierde, măcar temporar, câteva voturi.

Banner