fbpx

Platformă de știri și opinii

Stadionul „Eugen Popescu”: La un vot distanță… de demolare

in Actualitate/Administrație by
Banner

Principala arenă sportivă de la Târgoviște, stadionul „Eugen Popescu” este doar la un vot distanță de momentul demolării parțiale. Consilierii municipali sunt chemați, la ședința ordinară din luna iunie, să aprobe un proiect de hotărâre care, între altele, precizează că:

„Se aprobă documentația tehnică pentru obținerea autorizației de desființare pentru obiectivul de investiții „reabilitare și modernizare stadion <Eugen Popescu> din Târgoviște”, după cum este precizat în proiectul de hotărâre nr.14 de pe ordinea de zi a ședinței din 27 iunie 2019.

Se prevede demolarea tribunei a II-a, a peluzei, a tabelei de marcaj și a turnului Tv(situat la tribuna I). Costul total al demolării amintite, prevăzut în proiectul de hotărâre, este de 470.273,60 lei cu TVA. Banii vor fi suportați de la bugetul local, după cum este prevăzut tot în hotărâre.

Expertiza tehnică pentru stadionul târgoviștean, amintită în proiectul de hotărâre ce va fi votat în data de 27 iunie 2019, a fost realizată în septembrie 2018. În ceea ce privește reconstrucția, deocamdată nu este prevăzut niciun termen. În urmă cu ceva vreme, tot în CLM Târgoviște, se propunea atragerea unui împrumut (de către administrația locală) în valoare de 7,5 milioane de lei, bani ce urmau a fi folosiți pentru reconstrucția arenei. Deocamdată nu a fost făcut niciun anunț în privința unui eventual calendar de lucrări de reconstrucție.

Echipa locală de fotbal, Chindia Târgoviște, recent promovată în liga I de fotbal, va disputa meciurile de „acasă”, în ediția 2019-2020 a primului eșalon de fotbal, la Mioveni. Motivul pribegiei fiind tocmai stadionul „Eugen Popescu”,  arenă ce în condițiile actuale nu corespunde normelor minime, impuse de Federația Română de Fotbal, pentru  disputarea partidelor din liga I de fotbal.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top