Carmen Holban: Ia, etern simbol românesc!

in Actualitate/Parlament by
Banner

De câțiva ani, românii sunt din ce în ce mai interesați de tot ceea ce ne leagă de trecut, valori, credințe, simboluri.

Preocuparea pentru simbolurile care ne definesc ca popor este mai vizibilă de cât oriunde în cel mai… frivol domeniu: moda – sau stilul vestimentar, dacă preferați. Așa se face că IA tradițională nu doar că este un accesoriu vestimentar must have, dar a căpătat valoare simbolică instituțională, odată cu instituirea unei Sărbători Naționale.

Cu acest prilej, an de an, românii țin să arate tuturor că sunt mândri de originile lor, de tredițiile, de valorile lor. Sentimente care răzbat și din Parlamentul României, for care, potrivit Constituției, este expresia suveranității poporului!

Carmen Holban, deputat de Dâmbovița, a ținut să marcheze sărbătoarea iei, chiar în sediul Camerei Deputaților.

”Pana acum câțiva ani, doar bunicile mai aveau undeva într-un dulap o ie românească. Acum, pe de altă parte, IA reprezintă ideea din spatele multor stiluri vestimentare. Sunt foarte puține femei care nu au cel puțin o piesă vestimentară stilizată după modelul cămășii noastre populare.

LA MULȚI ANI, ETERN SIMBOL ROMÂNESC!”, a scris dep. Holban pe o rețea de socializare, mesajul fiind însoțit de fotografii care nu mai au nevoie de nici un comentariu!

Sursa: Facebook Carmen Holban

Banner