fbpx

Platformă de știri și opinii

Săptămâna începe cu Cod Galben, de furtuni și averse torențiale

in Actualitate by
Banner

Meteorologii au prelungit valabilitatea Codului galben de vijelie, averse torențiale și grindină, valabil pentru județul Dâmbovița. Noua avertizare este valabilă până la ora 15.00, a zilei de 24 iunie. Nici după încetarea codului galben, nu sunt, din păcate, motive de bucurie, pentru că va urma o perioadă de disconfort termic accentuat.

Conform ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10:30 – 25 iunie, ora 23

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, disconfort termic


 „Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

 Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.”

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23  iunie, ora 03 – 24 iunie, ora 15

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top