fbpx

Platformă de știri și opinii

Moțiunea, „câștigătorii” și „durerea…”

in Analize/Politică by
Banner

Pentru că tot a confiscat spațiul public cu, până la urmă, o zbatere inutilă, respectiv moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, politicul românesc s-a mai zbătut puțin și după consumarea inutilității. Evident, vorbesc despre votul insuficient pentru căderea Guvernului, înregistrat în plenul Parlamentului în data de 18 iunie.

Că marea coaliție PNL-USR-PMP-PRO România-UDMR a adunat doar 200 de voturi din cele 233 necesare, nu cred că mai e o noutate. Cum dealtfel nici atitudinea coaliției de Guvernare (PSD-ALDE), în special PSD, ce a ieșit și a anunțat „victoria”, de parcă ar fi anunțat BEC-ul că a renumărat voturile din 26 mai 2019 și scorul final începe cu…PSD 51%. Poate că o noutate o reprezintă atitudinea localului față de marele nimic consumat în data de 18 iunie, în Plenul Parlamentului. Așadar:

PSD

„Guvernul Viorica Dăncilă are susținerea Parlamentului României, fiind evident că inițiatorii moțiunii de cenzură, respinsă astăzi, sunt incapabili să ofere o alternativă viabilă pentru România. Guvernarea este un act de înaltă responsabilitate, nu o înșiruire demagogică de sloganuri liberale”.

Spun cei de la PSD Dâmbovița. După cum ziceam, pare că au câștigat și prezidențiale 2019 și localele din 2020. Cu europarlamentarele par să se fi lămurit. În Dâmbovița chiar au câștigat. În rest este interesant de urmărit când o să apară V. Dăncilă în poza de identificare a partidului.

PNL

„Moțiunea de cenzură a trecut pe 26 mai…”, ne spune PNL Dâmbovița. Tot e bine că nu anunță și că precedentele două moțiuni, inițiate de Orban&Co (ce au picat la vot) au trecut și ele tot în 26 mai 2019!

La așa comentariu-analiză singura reacție sănătoasă este… abținerea de la comentarii!

USR

USR Dâmbovița ne spune doar că cineva a citit moțiunea prin Parlament. Despre rezultat și eventuale comentarii, nu are niciun sens să căutați ceva. Oricum, USR Dâmbovița, vorba lui nenea Iancu, este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire!

Pro România

De la Pro România DB aflăm că: „Mihai Tudose a votat azi la moțiunea de cenzura – maine isi va da demisia din Parlamentul Romaniei ca sa isi preia mandatul de europarlamentar/ pentru ca asa am promis!”.

Victorie maximă, cu alte cuvinte. Iar apoi urmează o înfierare a USR și PLUS (Cristian Ghinea și Dacian Cioloș), oameni ce nu au votat moțiunea, unul pentru că era deja la Parlamentul European și altul pentru că nu e parlamentar. Oare Pro România chiar a votat moțiunea? Că, la cum arată scorul, pare că în loc să ia de la PSD, câțiva parlamentari, cum au tot promis, n-ar fi de mirare să aflăm că măcar câțiva de prin PRO România se întorc la PSD, post moțiune. În rest grija de „drumul lung”(PSD) pare să fie constanta definitorie aici, la Pro România.

N-am mai intrat și în zona lui 5%, pentru că oricum nu prea contează. În schimb, la cota 2% , ALDE DB anunță că:

„ALDE Dâmbovița a decis cu unanimitate de voturi susținere necondiționată pentru candidatura președintelui C.P. Tăriceanu la alegerile prezidentiale din Decembrie 2019.” Tăriceanu poate sta „liniștit”. Cu așa sprijin nu strânge nici semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa prezidențială.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top