fbpx

Platformă de știri și opinii

Evaluarea Națională se desfășoară în siguranță

in Actualitate/Educație by
Banner

Astăzi, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar peste 4.000 de polițiști acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul, susținut de cei peste 155.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a, să aibă loc în condiții de siguranță.

În acest sens, cele 3.271 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 3.341 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, 575 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

Măsuri de siguranță suplimentare sunt luate si pentru desfășurarea în siguranță a Examenului Național de Bacalaureat 2019.

Peste 2.200 de polițiști (1.492 de la ordine publică, 639 de poliţişti rutieri şi 109 din cadrul altor structuri de poliţie)  vor acționa, zilnic, pe durata Examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2019, la care sunt înscriși aproape 138.000 de elevi.

Polițiștii implicați în activități patrulează în preajma tuturor celor 1.219 centre de examinare.

Efectivele Poliției Române acţionează zilnic, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren, pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează buna desfășurare a examenelor, precum și siguranţa publică.

De asemenea, poliţiştii rutieri acţionează în zona unităților de învățământ pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Conform site-ului oficial al IȘJ Dâmbovița, la nivelul județului nostru au fost înregistrate 30 de centre de examen.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top