fbpx

Platformă de știri și opinii

Lecțiile dure ale economiei de piață. Patronatul închide Electroaparataj Târgoviște

in Analize/Economie by
Banner

După 31 de zile de grevă, cu solicitări salariate din partea angajaților de la Eletroaparataj Târgoviște, acționarii societății au luat cea mai dură decizie-închiderea societății. De fapt, vorbim de o dizolvare a societății.

În data de 12 iunie 2019 societatea târgovișteană, companie listată la BVB cu activitate în fabricarea de aparatură electrică şi accesorii electrotehnice, a fost dizolvată, conform unei hotărâri aprobate de AGA. De asemenea s-a luat decizia numirii Cabinetului Individual de Insolvenţă Lupu Mihaela în funcţia de lichidator al societăţii, potrivit unui raport la bursă.

Într-un comunicat, publicat și pe site-ul oficial al societății târgoviștene, se precizează că s-a decis închiderea societății, responsabilitatea pentru acest lucru fiind plasată, de acționarii societății, exclusiv asupra sindicatului Valahia Târgoviște (parte a Cartel Alfa) cel din care fac parte cei 100 de angajați ai societății.

(toate detaliile le puteți regăsi aici, inclusiv justificarea deciziei)

Sindicaliștii, salariați ai Electroaparataj Târgoviște, sunt îndemnați de sindicat să nu renunțe la grevă:

 1. Sindicatul Valahia a transmis conducerii societății invitația de a finaliza negocierea colectivă, în vederea încetării conflictului de muncă și a grevei. 
2. Vineri 14 iunie 2019 la Casa Sindicatelor – ora 9,00 , veți hotărâ dacă acceptați propunerea societății ( care va fi aceea ) și încetați greva sau continuați greva încă două săptămâni .
3. Vă rugăm să aveți asupra voastră Cărțile de Identitate, pentru a completa documentele privind ajutoarele sociale și tabelele de grevă.
4. Federația Națională a Sindicatelor din Industrie; la care Sindicatul Valahia este afiliat, se întrunește pe data de 26 iunie. Pe ordinea de zi se află activarea fondului de grevă al federației, pentru susținerea grevei de la Electroaparataj Târgoviște, dacă aceasta va depăși 60 de zile. 

Se spune într-un comunicat, transmis către salariați. Comunicat semnat de liderul de sindicat Nicolae Dragodanescu.

Salariații de la Electroaparataj Târgoviște sunt în grevă generală de 31 de zile, perioadă în care Cartel Alfa a organizat la Târgoviște un miting de susținere, destul de „subțire”, ca participare. Concluzia, deocamdată cel puțin, este că Electroaparataj Târgoviște este foarte aproape de a deveni istorie, patronatul fiind destul de inflexibil, în sensul în care a refuzat constant și argumentat economic solicitările de creșteri salariale, ale angajaților, iar perioada de grevă prelungită cu siguranță că nu a adus fonduri suplimentare în bugetul societății. Aproximativ 100 de angajați vor rămâne fără un loc de muncă, asta în cazul în care, în al 12-lea ceas, nu se găsește o soluție de salvare (preluarea de către Sindicatul Valahia, prin închiriere, a activelor societății , direct sau printr-o altă societate, soluție propusă de patronat și refuzată de sindicat).

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top