fbpx

Platformă de știri și opinii

Admitere Universitatea Valahia Targoviste

La Universitatea „Valahia” se discută despre energia regenerabilă

in Educație by
Banner

În perioada 6 – 8 iunie, a avut loc a VIII-a ediție a Conferinței Internaționale de echipamente termice, energie regenerabilă şi dezvoltare rurală TE-RE-RD 2019, organizată de Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare (INMA) și Societatea Inginerilor Mecanici din România (SIMAR).

TE-RE-RD este o conferință internațională pluridisciplinară.

Scopul întâlnirilor îl reprezintă schimbul de informații  între cercetători, oameni de știință din diferite centre universitare românești și din străinătate, pe subiecte privind tehnologii, echipamente și mașini termice; echipamente, tehnologii și politici privind dezvoltarea rurală; surse regenerabile de energie.

Un alt obiectiv al conferinței a fost acela de a genera noi oportunități de formare și de dezvoltare a tinerilor cercetători, studenți, masteranzi, doctoranzi, în diverse domenii tehnice.

Energia în spaţiul rural, motoarele cu ardere internă, protecţia mediului sau energia solară sunt doar câteva dintre temele abordate în cadrul dezbaterilor.

Lucrările conferinței au debutat joi, 6 iunie, la Centrul Internațional de Conferințe.

În deschidere a luat cuvântul prof. univ. dr. ing. Lucian MIHĂESCU – Președintele TE-RE-RD 2019, care a vorbit despre istoria municipiului Târgoviște, despre târgovișteni, dar și despre industria județului Dâmbovița.

De asemenea, conf. univ. dr. ing. Ioan Corneliu SĂLIȘTEANU – Prorectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, și-a exprimat satisfacția pentru faptul că Universitatea „Valahia” este gazda unui astfel de eveniment prestigios și a încheiat alocuțiunea urându-le succes participanților, nu înainte de a-i invita să viziteze campusul universitar.

Universitatea „Valahia” s-a dovedit a fi și de această dată o gazdă impecabilă pentru osapeții din țară și din străinătate.

Sursa: Universitatea „Valahia”

 

Banner

Ultimele stiri din Educație

Go to Top