Universitatea Valahia găzduiește ”Roboți în acțiune-XII”

in Actualitate/Educație by

La Târgovite se va desfășura a XII-a ediţie a Concursului tematic ştiinţific studențesc „ROBOŢI ÎN ACŢIUNE”. Evenimentul este organizat de Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte.

Concursul va avea loc joi, 06 iunie 2019, începând cu ora 11:00, în Campusul universitar, Rotonda Facultăţilor de Inginerie, Corpul A, parter.

La concurs participă studenți sau echipe de studenţi şi elevi, care îşi expun realizările practice în domeniile: robotică, mecatronică, automatică și informatică.

La această ediţie, în cadrul concursului, se vor regăsi aplicaţii tehnice realizate în cadrul facultății, cum ar fi roboţi industriali şi braţe robotice, CNC cu laser, diferite sisteme automate, sortatoare, modelări şi simulări de roboţi industriali, sisteme flexibile şi celule flexibile de fabricaţie, linii de producţie, de îmbuteliere, de sterilizare, precum şi o platformă mobilă unidirecţională etc.

Evenimentul va beneficia de prezența unor invitaţi speciali. Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei continuă colaborarea cu elevi de la Palatul Copiilor, care îşi vor prezenta aplicaţiile premiate la concursurile naţionale.

Pentru al treilea an consecutiv, reprezentanţi ai Universitaţii Politehnica din Bucureşti vor fi prezenţi cu aplicaţii mecatronice prezentate şi premiate la alte concursuri de profil. De asemenea, vor participa reprezentanţi ai mediului industrial, administrativ şi de afaceri din judeţul Dâmboviţa.

http://www.srr.ssai.valahia.ro ; http://www.robotics-society.ro/
Persoană de contact: Conf. dr. ing. Paul Ciprian PATIC – patic@valahia.ro

Foto ilustrație: adevarul.ro

Banner