Tăriceanu: un vot pentru ALDE înseamnă un vot pentru România

in Politică by
Banner

Cu mai puțin de o săptămână înaintea alegerilor europarlamentare, campania electorală este dominată de mesaje, teme și abordări care nu au nicio legătură cu rolul Parlamentului European sau cu atribuțiile viitorilor europarlamentari români.

De la majorări de pensii la eliminarea pensiilor speciale și de la ”alungarea PSD” la umplerea pușcăriilor cu corupți (!), mulți politicieni atestă că industria producătoare de cămăși de forță ar fi înfloritoare, dacă Legea ar stabili obligativitatea unor controale psihiatrice pentru cei ce țintesc o demnitate publică – Parlamentul European, în cazul nostru.

În această cacofonie de naționalism-populism cu accente de delir neo-bolșevic, e tot mai greu să distingem miza scrutinului de duminica viitoare.

Există abordări diferite, uneori diametral opuse: dacă unele partide spun că suntem oaia neagră a Europei și că nu facem destul pentru a fi mângâiați pe creștet de occident, sunt și politicieni care spun că vestul ne tratează ca pe niște slugi – sau ca pe ruda săracă, în cel mai fericit caz – și că ar trebui să luptăm pentru a primi rolul, locul și respectul pe care România le merită în structura europeană.

Din ultima categorie face parte și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care consideră că rolul europarlamentarilor români ar fi, în primul rând, acela de a apăra interesele României și ale cetățenilor ei.

Folosind ca vector media rețele de socializare, Tăriceanu le cere românilor să voteze pentru ”un nivel de trai decent” și pentru protejarea intereselor naționale.

”Mai sunt 7 zile până când ne vom vota reprezentanții în Parlamentul European. Un vot pentru ALDE este un vot pentru o Românie egală cu celelalte țări ale Uniunii Europene, un vot prin care reprezentanții ALDE să lupte pentru ca România să devină a șaptea putere economică a Uniunii Europene. Vrem ca România să aibă locul și rolul pe care le merită, să aibă forță să influențeze luarea deciziilor pentru ca românii să aibă un nivel de trai decent, iar interesele noastre naționale să fie protejate.

Pe 26 mai votează ALDE! Pentru o Europă care să respecte România! Pentru o Românie egală cu celelalte țări ale Europei”, le transmite Călin Popescu Tăriceanu românilor.

 Sursa video: ALDE Dâmbovița

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), Cod unic de identificare al mandatarului financiar 41190002

 

Banner