Parola, viralul și…explicațiile

in Actualitate by
Banner

O înregistrare video cu un agent de poliție aflat în dispozitivul ce asigura ordinea la mitingul PSD de duminică de la Târgoviște, care cere o parolă unui șofer ca să-i permită accesul în oraș, a devenit virală pe Facebook în mai puțin de 24 de ore de la publicarea sa.

Iată dialogul dintre polițist și conducătorul auto:

PolițistDomnu șef, în parcare, vă rog, da?
ȘoferDar de ce nu putem să trecem?

PolițistNu, pentru că nu aveți tichet și nu știți nici parola.
ȘoferCe tichet? Despre ce tichet vorbiți și ce parolă?

PolițistUitați, cum are colegul din spate.
ȘoferNu știm, domnule, despre ce vorbiți.

PolițistPână se confirmă prin stație vă rog scoateți mașina în afara părții carosabile, da?
ȘoferDomnule, vorbiți serios despre parolă?

PolițistDomnu … comandant. Exact. E vorba de o parolă.
ȘoferCe parolă domnule? Să intri în oraș? Parolă?

PolițistMergeți la miting?
ȘoferNu, merg la meci, la Chindia.

PolițistNu aveți cum, decât pe jos, pentru că tronsonul ăsta de drum este blocat.
ȘoferCopiii dumneavoastră ce o să zică că v-ați vândut sufletul pentru partid?

Polițist: Domne, eu nu mi-am vândut nimic, eu acum sunt de serviciu.
Șofer: Și respectați niște dispoziții comuniste, cu parolă?

Această înregistrare video a fost redistribuită pe Facebook de 15.000 de ori în doar 18 ore de la postare sa.

Inspectoratul de Poliție Dâmbovița a reacționat cu următoarele precizări:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, cu privire la manifestarea publică organizată duminică, 19 mai, pe raza municipiului Târgoviște, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este abilitat să comunice următoarele:

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a luat o serie de măsuri pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestării publice din municipiul Târgoviște, ca urmare a solicitării organizatorului evenimentului și în concordanță cu legislația în vigoare. 

Potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991, structurile de poliție si jandarmerie au obligația de a asigura protecția participanților şi de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfășurarea adunărilor publice declarate, în condiții de deplină ordine.

Organizatorul manifestărilor publice are de asemenea o serie de responsabilități legale în ceea ce privește protecția participanților și desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță.

Pentru participanții la miting a fost stabilită de către organizator și avizată de autoritățile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfășurării evenimentului, să poată staționa autoturismele cu care aceștia au făcut deplasarea. 

În acest context, având în vedere numărul mare de participanți, organizatorul activității publice din municipiul Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraș. 

Restricțiile de circulație au fost stabilite în cadrul ședinței organizate pentru avizarea adunării publice.

Cetățenii au fost informați în timp util cu privire străzile unde circulația va fi închisă.

Totodată,  pentru a veni în sprijinul populației, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a transmis o serie de recomandări preventive.

Adunarea publică a fost autorizată de Primăria Municipiului Târgoviște, iar polițiștii și efectivele de jandarmi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Facem precizarea că traficul pietonal nu a fost restricționat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul.

De asemenea, subliniem că restricții de circulație sunt aplicate în cazul oricărui eveniment cu public numeros care se desfășoară în zone în care, în mod normal, este permis traficul rutier, indiferent de tipul acestor evenimente: activități sportive, cultural-artistice, activități politice etc.”

Banner