fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște: Dragnea, atac virulent la Iohannis

in Actualitate/Politică by
Banner

Mii de persoane au participat duminică, 19 mai, la ultimul mare miting electoral organizat de PSD în campania pentru europarlamentare. La evenimentul de la Târgoviște au participat activiști, militanți și simpatizanți ai social-democraților din Dâmbovița și județele învecinate.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut un discurs axat pe rezultatele economice ale guvernării actuale, dublat de atacuri dure la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Va prezentăm câteva fragmente din discursul lui Dragnea:

„Cel mai mare mut pe care l-a dat politica românească a început să facă gălăgie. Credeți că Iohannis are vreun proiect de țară, vreun gând bun pentru România?

Ei fac gălăgie pentru a acoperi un sunet care începe să se audă tot mai tare: sunetul creștererii economice, este zornăitul banilor în buzunarele românilor, e mașinăria de guvernare PSD care s-a pus în mișcare. (…) Și Iohannis a realizat ceva în industrie: industria urii, pentru că acest om nu își poate iubi țara.

Noi vrem să câștigăm la vot, Iohannis vrea să câștige cu procurorii. Noi mereu vom respecta rezultatului votului, Iohannis va dori să-l răstoarne. Noi guvernăm, Iohannis blochează. PSD construiește, Iohannis și ai lui dărâmă. Noi creștem România, Iohannis o blochează.

Tot timpul PSD dă, Iohannis și ai lui ia, au blocat pensii, au tăiat salarii.

Nu cumva Iohannis și oamenii lui, acele partide de securiști care îl susțin vor ca această țară să fie slăbită? Pentru că vor să o pună la picioarele stăpânilor lor.

Azi ne confruntăm cu un război securist dus de Iohannis. Nu noi am dorit acest război, dar suntem obligați să-l ducem și să-l câștigăm. Credeți că poate? Ăsta nu poate să țină minte două întrebări: hal de președinte al unei țări, făcea semne să tragă mira. La cine mai venea mira la tv? La Ceaușescu, ne-am întors cu 30 de ani în urmă.

Am mărit salariile pentru dascăli, pentru medici și au început medicii să se întoarcă, modernizăm spitale pe care ei le închiseseră, modernizăm mii de școli în România.

Nu renunț!

Am modificat legi pentru că a trebuit să modificăm legile strâmbe și fiecare să beneficieze de o justiție dreaptă.

Am început să demascăm odioasa mașinărie de poliție politică care a fost construită în această țară și care a fost dusă la apogeu de Iohannis și o vom distruge, oameni buni!

Vrem să avem pe mesele noastre hrană sănătoasă, hrană românească, pentru că asta merită România.

S-a vorbit mult despre dublul standard: produse bune în vest și produse proaste la noi. Toate multinaționalele care vând produse în România ce au zis: românii sunt proști, pot fi lada de gunoi.

Uite că nu mai vrem și de aia am făcut o lege care să-i pedepsească! Nu mai acceptăm să fim batjocoriți! Nu mai acceptăm să fim conduși de rețelele lui Macovei și Iohannis.”

La mitingul de la Târgoviște a mai fost prezentă Rovana Plumb, președintele Organizației Dâmbovița a PSD, care deschide lista pentru europarlamentare. Au participat la eveniment și alți lideri naționali și locali ai partidului.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top