fbpx

Platformă de știri și opinii

Zilele Academice ale Științei și Tehnicii Târgoviștene la Universitatea „Valahia”

in Educație by
Banner

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, a organizat în perioada 9 – 10 mai 2019 Sesiunea de Comunicări Științifice – Zilele Academice ale Științei și Tehnicii Târgoviștene – secțiunea Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, ediția a III-a (în actualul format). Manifestarea include 3 secțiuni care se adresează studenților masteranzi, studenților din ciclul licență (juniori), respectiv liceenilor. Secțiunea pentru liceeni se indentifică prin Concursul Tehnic de Electronică și Telecomunicații pentru liceeni (ediția a II-a).

Anul acesta au participat 85 de studenți și liceeni, fiind prezentate 30 de lucrări în secțiunea masteranzilor, 12 în secțiunea studenți ciclul licență și 10 în secțiunea liceeni. Juriile au fost formate din profesori (pentru masteranzi), absolvenți angajați în companii de renume (pentru studenții juniori) și studenți extrem de pasionați (pentru secțiunea liceenilor).

Premiile au fost pe măsura realizărilor și calității participanților, respectiv câte un laptop în cazul premiului I pentru fiecare secțiune (studenți, juniori și liceeni), sisteme audio, multimetre, pentru celelalte categorii.

Au participat studenți care au câștigat deja edițiile anterioare ale ETComp, viitori absolvenți, dar și echipe extrem de interesante din Colegiile Naționale “Ienăchiță Văcărescu” și „Constantin Carabella” din Târgoviște, „I. L. Caragiale” din Moreni și Liceul „A. I. Cuza” din Slobozia.

Sesiunea a primit girul Ministerului Educației Naționale, finanțarea pentru organizare fiind majoritară din această direcție, iar premiile sunt oferite de sponsori.

Sursa: Universitatea „Valahia”

Banner

Ultimele stiri din Educație

Go to Top