CHINDIA. Calculele promovării

in Sport by
Banner

Victoria de la Snagov conferă Chindiei prima șansă la promovarea directă în Liga I, chit că momentan echipa lui Viorel Moldovan ocupă a doua poziție în clasament, la trei puncte de liderul Academica Clinceni. Târgoviștenii au însă un program accesibil, dacă nu lejer, în ultimele cinci runde ale campionatului, când vor întâlni formații mult mai slab cotate, din zona retrogradării sau de mijlocul clasamentului. Cu patru puncte avans față de ocupanta locului 3, ce duce la baraj, respectiv U Cluj, Chindia își poate asigura promovarea cel mai devreme după etapa a 35-a, programată la mijlocul săptămânii viitoare. Ce-i drept, totul s-ar petrece într-un scenariu super-optimist. Iată calculele:

Promovare după etapa a 35-a. Chindia ar trebui să câștige cele două meciuri care vin, acasă cu Balotești și în deplasare cu Pandurii. Ar ajunge la 79 de puncte, și, în eventualitatea în care U Cluj (69p) ar pierde și cu UTA, acasă, și la Clinceni, iar Petrolul (65p) n-ar strânge  mai mult de patru puncte din jocurile cu Dacia Unirea Brăila (a) și Ripensia (d), ar avea un avans de 10 puncte față de cele două contracandidate, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Promovare după etapa a 36-a. Luând în calcul că Târgoviștea ar obține maximum de puncte din următoarele trei confruntări, două pe teren propriu, cu Balotești și Metaloglobus, între care deplasarea de la Târgu Jiu, U Cluj n-ar scoate mai mult de șase puncte din tripla cu UTA, Academica și Sportul Snagov, ecartul dintre Florea &.co (foto, credit: Marius Tudor) și clujeni ar ajunge la șapte puncte, cu două etape înainte de final, 82 Chindia față de 75 U.

 

Banner