fbpx

Platformă de știri și opinii

Jurnal de campanie: Petrești DB, un fel de Mecca pentru politicieni?

in Analize/Politică by
Banner

Nici musulmanii la Mecca sau, ca să păstrez specificul religios național, românii creștin ortodocși la mormântul lui Arsenie Boca, de la Prislop, nu se înghesuie mai abitir decât s-au înghesuit politicienii dâmbovițeni la ziua unei localități din sudul județului în weekend-ul ce tocmai s-a consumat. Este vorba de Petrești, o comună de vreo 5700 de suflete ce și-a sărbătorit ziua în data de 5 mai.

Cum localitatea este dominată, teoretic cel puțin (12 consilieri locali, din un total de 15) de liberali, iar primarul Lucian Daniel Andrei (foto-încercuit, lansare candidați PNL alegeri europarlamentare), face parte din PNL, afluxul politic, de toate culorile și doctrinele, la târgul organizat de Primărie, cu ocazia aniversării amintite mai sus amintite, este mai mult decât relevant, atunci când vorbim de modul de a face politică pe aici pe la noi, prin România. Dacă nu ești prezent, acolo unde se dă ceva gratis, înseamnă că nu exiști.

Sursa foto– facebook Primăria Petrești

Deci, nu ai șanse la vot. Chit că la Petrești (în lipsa altor informații presupun că doar asta a fost gratis) „moca” a fost doar concertul aniversar, dat de administrația locală (n.m. vezi foto afiș), tot s-au perindat mai toți politicienii locali, pentru o poză-două, cu edilul sau cu localnicii, posesori de drept de vot.

Unii, au amintit de faptul că nu mai sunt băgați în seamă ca altă dată, după cum anunță Adrian Țuțuianu, pe pagina de facebook a Pro România Dâmbovița.

„Alături de colegii mei din #ProRomânia, am fost prezent astăzi la #Petrești, la sărbătoarea anuală a comunei, ca de fiecare dată în ultimii ani. Iarăși, cu titlu de constatare, oficialii s-au „ferit” să-mi adreseze o invitație, uitând, pesemne, lucrurile bune pe care le-am făcut în cei 4 ani și jumătate ca președinte al Consiliului Județean (reabilitarea drumurilor județene din zonă, asocieri pentru drumurile comunale, grădinițe, apă-canal, etc). „

Alții, mai precis PSD Dâmbovița, prin candidatul din fruntea listei social-democrate la alegerile europarlamentare, Rovana Plumb, au umplut spațiul virtual cu fotografiile de la „eveniment”, unde și primarul liberal apare alături de social democrați.

Iar alții, ALDE Dâmbovița, au defilat prin târgul-obor de la Petrești, doar cu pliante, neuitând să amintească acest lucru, umplând spațiul virtual cu „reușita” de partid.

Colegii de partid ai primarului Daniel Andrei (PNL Dâmbovița) nu s-au grăbit să amintească de târgul de la Petrești deși au fost prezenți  într-un târziu, lăsând, probabil, sarcina antamării de voturi, pe seama edilului șef al localității.

La aproape 6000 de suflete, Petreștiul pare o miză importantă pentru toată lumea la alegerile europarlamentare din 2019. Rămâne de văzut cine își mai aduce aminte de localitate până în 2020. Evident, pentru că anul viitor sunt alegerile locale, nu pentru că se mută polul de interes politic în mica localitate dâmbovițeană.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top