fbpx

Platformă de știri și opinii

Eșecul, deziluzia și ratarea oportunității – Exemplul Ana Maria Nicolae

in Analize/Politică by
Banner

Politica, în general, nu oferă surprize de proporții. Când o face are grijă să le „remedieze” în cel mai scurt timp. Frazele anterioare nu reprezintă  nici un citat celebru și nici o axiomă, ci doar o constatare. Din păcate tristă. Pentru că perioada este una a zbaterii politice (alegerile europarlamentare din 26 mai) mai toată lumea, lumea politică evident, încearcă să iasă pe „scenă” și să își spună părerea. Având și impresia că aceasta contează. Unii mai bine ar tăcea. Din această categorie face parte consilierul local, independent, de la Târgoviște, Ana Maria Nicolae.

Foto- Ana Maria Nicolae, consilier independent CLM Târgoviște (sursa foto- facebook A.M. Nicolae)

Plecată în politică de prin „grădina” PRM-ului lui Vadim Tudor, Ana Maria Nicolae (foto) a candidat independent pentru un post de consilier local, la Târgoviște, în 2016. Cu un electorat sătul de promisiuni neonorate și de lupta fraticidă din interiorul partidelor, Nicolae a reușit să convingă peste 2500 de târgovișteni să îi acorde votul, și implicit să câștige un mandat de consilier (aproximativ 9% din voturile exprimate), promițând un alt fel de politică. De această dată cu adevărat în slujba cetățeanului.

La aproape trei ani distanță de obținerea postului de consilier local , în mai 2019, Ana Maria Nicolae semnalează că într-adevăr a făcut un alt fel de politică. A tăcut, vreme de trei ani, nefiind decât un alt număr la votul, dat mai mereu în favoarea majorității din CLM Târgoviște (majoritate formată din PSD). Nicio inițiativă, nicio luare de poziție, nicio implicare. O poziție și o oportunitate, cea cu tăcutul, pe care din păcate a ratat-o, acum, în mai 2019.

Într-o postare pe pagina personală de facebook, Nicolae a ținut neapărat să aducă aminte că a fost aleasă, din postura de candidat independent, consilier local.

„Acum 3 ani am luat decizia de a intra in așa-zisa lume “a bărbaților” . Am obținut un mandat de #consilier municipal #independent. Fac parte din comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultura, munca și protecție socială, sportive și de agrement, precum și din comisia de repartizare a locuințelor sociale. Datorită dumneavoastră si in slujba dumneavoastră.”

Aproape imediat au urmat și reacțiile.

„Opaaa ai revenit pe facebook. De acum 3 ani nimic? Acum ai nevoie de voturi ca toti oportunistii”

„te am votat… imi pare rau!”

Sunt doar două dintre acestea.

Pentru că doamna consilier se întreabă și întreabă, oarecum retoric, pe cei care o critică, „Ce ați fi vrut să fac?„, îi putem oferi și un răspuns-Să nu candidați. Postura din care ați ajuns consilier local este aceea a omului în care s-a investit un capital de încredere de către cei ce au sperat că mai există speranțe ca politicul românesc să se schimbe. Cei care v-au dat votul de încredere nu au constatat decât că , încă o dată,  votează degeaba și că nimeni nu îi bagă în seamă. Ieșirea la rampă, după trei ani de tăcere, chiar în plină campanie electorală, nu este decât un exemplu de ipocrizie politică și desconsiderare a inteligenței electoratului. Nu că acest lucru ar reprezenta o noutate în politicul românesc.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top