fbpx

Platformă de știri și opinii

„Calea Luminii” a ajuns la cea de-a XX-a ediție

in Actualitate/Religie by
Banner

În seara de 25 aprilie, în organizarea Consiliului Local și a Prmăriei Municipiului Târgoviște, Teatrului „Tony Bulandra” și Arhiepiscopiei Târgoviștei, la inițiativa pictorului Mihai Șerbănescu, „Calea Luminii” a fost deschisă pentru toți dâmbovițenii.

Evenimentul, unic în țară, a ajuns cu succes la cea de-a XX-a ediție, care se pare că a fost una a copilăriei, iar în ceea ce privește numărul de participanți, așteptările organizatorilor au fost întrecute.

„Se spune că acolo unde vezi întuneric, să nu înjuri întunericul, să aprinzi o lumină! Iată că târgoviștenii fac gestul acesta de mult timp. Dacă privim retrospectiv în istorie, la Târgoviște au fost peste 33 de voievozi, iar la mică distanță de noi stă capul lui Mihai Viteazul.  Gâniți-vă că la Târgoviște și-au găsit case memoriale mari artiști, unul dintre ei fiind Gheorghe Petrașcu. La Târgoviște s-a tipărit prima carte, la 1508, de călugărul Macarie. Atâtea evenimente culturale înseamnă lumină! Candela poate fi și pentru cei care nu mai sunt, dar și pentru viitor, poate să fie și o lumină călăuzitoare.”, povestește pictorul Mihai Șerbănescu.

„Sunt 20 de ani de când, la inițiativa domnului profesor Mihai Șerbănescu, târgoviștenii merg pe Calea Luminii. Tot 20 de ani sunt și de la întronizarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon ca Arhiepiscop al Târgoviștei. Iubiți credincioși, lumânările pe care le purtăm în mână, luminile pe care le avem lângă noi, simbolizează lumina Mântuitorului nostru Iisus Hristos, lumina care luminează în întuneic și întunericul nu o cuprinde. „, a spus Părintele Ionuț Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

„E un eveniment mândru!”, a adăugat un târgoviștean uimit de amploarea acțiunii.

De asemenea, au fost prezenți și Alexandru Oprea, Președintele CJD, Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște, Luciana Cristea, Vicepreședinte CJD și Ivan Vasile Ivanoff, secretarul județului.

La cea de-a XX-a ediție, numărul de participanți a întrecut ordinul sutelor, mulți dintre ei fiind chiar turiști din țară sau din străinătate.

„Calea Luminii” a devenit deja o tradiție pentru județul Dâmbovița, iar organizatorii ne asigură că cea de-a XXI-a ediție va fi cel puțin la fel de spectaculoasă.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top