fbpx

Platformă de știri și opinii

Duminica Floriilor la Târgoviște

in Religie by
Banner

Duminică, 21 aprilie, numeroși credincioși  au participat la Catedrala din Târgoviște, la Sfânta Liturghie, săvârșită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, de preoți și de diaconi, cu ocazia marelui praznic al Intrării Domnului în Ierusalim.

La sfânta slujbă, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot pe tânărul diacon, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, drd. Dinu Mihail Liviu, pe seama Parohiei Șerbănești.

„În cuvântul Său, Mitropolitul Nifon a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Floriilor pentru viața noastră duhovnicească, ca îndemn la renaștere și la înnoire, arătând semnificațiile profetice ale acestui eveniment ce simbolizează, din punct de vedere eshatologic, intrarea în Ierusalimul ceresc, faptul că Dumnezeu pătrunde cu puterea iubirii Sale milostive în inimile noastre, precum și peste tot în lumea Sa. Smerenia de care a dat dovadă Domnul Hristos, la intrarea în Cetatea Sfântă se constituie într-un imbold la solidaritate și într-ajutorare, la comuniune și la iubire pentru a da mărturie credibilă contemporaneității despre speranța noastră creștină.”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Bazar Media de Arhiepiscopia Târgoviștei.

La final, Înaltul Ierarh a binecuvântat ramuri de salcie și de măslin, care au fost dăruite credincioșilor. Ele au fost trimise, în dar, de fii ai acestor locuri plecați în Spania, ca simbol al aprecierii pentru cei rămași în țară.

Sursa: Arhiepiscopia Târgoviștei

Banner

Ultimele stiri din Religie

O jertfă cât o epocă!

Ortodoxia românească cinstește astăzi jertfa Sfinților Martiri Brâncoveni, cei care au fost
Go to Top