Liberalii târgovișteni, nemulțumiți de forma bugetului

in Actualitate/Administrație by
Banner

Liberalii târgovișteni critică bugetul construit de administrația locală. PNL Târgoviște prezintă, într-un comunicat de presă, câteva motive pentru care consilierii săi nu au votat bugetul.

„1. Subfinantarea învățământului ( pentru 31 unități de invatamant) :

– au fost alocati 100.000 lei pentru furnituri de birou, hârtie , papetarie

-au fost alocati 200.000 lei materiale de curățenie, adică 500 lei pe luna pentru fiecare unitate de învățământ, comparativ cu alocarea a 300.000 de lei pentru Festivalul Medieval “Dracula”

  1. Subfinantarea sanatatii copiilor:

-au fost alocati 156.000 lei pentru cabinete medicale scolare , mai puțin decât bugetul alocat pentru  casutele  din Parcul Chindia (158.000)

– Crucea Rosie a primit 45.000 lei, mai putin decat bugetul alocat piesei de teatru  “Hamlet” ( 50.000 lei )

  1. Cheltuieli exagerate :

– cea mai mare parte din bugetul orașului, merge catre salarii si Asistenta Sociala , iar Primăria Târgoviște are astăzi  1500 de angajati, mai mulți  decât Oțelăria. Salariul mediu în Primăria Târgoviște este de 7.300 de lei.

Oare cât ne costă  conducerea Primăriei?

Numai Cantina de Ajutor Social are un buget de 20.000.000 lei, dacă scoatem de aici sumele care merg către copii  și persoanele care chiar au nevoie de o masă caldă, oare câte pachete rămân pentru campania electorală?

  1. Subfinantarea infrastructurii

– pentru Centura Municipiului Târgoviște au fost alocați 500.000 lei, mai puțin decât “Crizantema de Aur” ( 800.000 lei)

– pentru reparatii strazi – 3.800.000

Peste jumatate din comunele din  Romania au mai multi bani bugetati pentru reparatii.

Liberalii sunt nemulțumiți și de faptul că primarul Cristian Daniel Stan nu a sușținut proiectul privind modernizrea liniilor de transport, cu facilități pentru elevi și studenți, deși, inițial, consilierii PSD au votat acest proiect în luna februarie.

PNL Târgoviște critică și solicitarea primarului pentru accesarea unui nou împrumut pentru lucrările la centura orașului.

„Finalizarea centurii orasului

     – inițial a promis finalizarea lucrărilor pana la 1 Decembrie 2018. S-a luat un credit suplimentar de 18.000.000 lei și nu au fost în stare sa termine lucrarea, iar acum solicita accesarea unui nou împrumut.

     -finantarea nerambursabile pentru centura orasului a fost pierduta

          Este un buget al rusinii, nu mai avem încredere în capacitatea lor de administrare și de aceea nu am votat bugetul propus de PSD.

Astăzi ne înșelați pe noi și în fiecare zi înșelați Târgoviștea!”, scriu liberalii târgovișteni în comunicatul de presă.

 

                                                                             

Banner