fbpx

Platformă de știri și opinii

PSD ia partea leului… și la gafe! Sau despre plumbul din ghetele candidaților PSD

in Opinii/Politică by
Banner

Campania electorală nefiresc de acerbă în raport cu miza cuantificabilă, iscă strategii care mai de care mai neobișnuite… și scoate la rampă ”strategi” cu serioase carențe de comunicare, ca să nu împingem analiza mai departe.

Nu am aflat (încă) cine este responsabil/ă pentru postările de pe pagina de Facebook a PSD Dâmbovița, dar este de bun-simț să ne imaginăm că există un coordonator/comunicator responsabil cu transmiterea mesajelor (indiferent de canalul de comunicare ales) și care ”ia lumină” de la staff-ul de campanie – de la coordonatorul acesteia, mai exact.

Evident, mai există și varianta în care PSD, altădată partid cu serioasă bază de selecție, e în pană de militanți cu calități organizatorice. Indiferent de motiv, PSD reușește contra-performanța de a-și terfeli imaginea cum nu reușesc toți adversarii laolaltă!

Pe pagina oficială a PSD Dâmbovița apare un mesaj care ar fi părut o născocire, dacă n-ar fi fost scris negru pe alb. Un text agramat, greoi, scris în cel mai pur limbaj de lemn, cu abrevieri de autobază, aruncă în penibil activitatea unei organizații politice care altădată câștiga la pas toate bătăliile electorale.

”Mai sunt câteva zile până la debutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Împreuna cu colegii mei din organizatia X am convenit ultimele detaliile ptr pregatirea campaniei electorale cât și modalitatile de îmbunatatire a comunicarii cu cetățenii. PSD este interesat de cresterea presentei la vot pentru ca suntem preocupati de ceea ce ce intampla în comunele din Db.
Reprezentantii nostri le explica cetățenilor județului Dâmbovița care este importanța acestor alegeri și cum pot europarlamentarii, dacă sunt patrioți și negociază în avantajul țării lor, să ajute România.

Lista nationala a PSD este deschisă de președintele organizatiei judetene,Rovana Plumb, iar PSD va fi primul pe buletinul de vot, așa cum va fi și în preferințele dâmbovițenilor.

 

Observați, mai întâi, că autorul pur și simplu nu a avut suficiente diacritice pentru toate cuvintele, așa că a pus pe unde a crezut el de cuviință. Fără o logică. În rest, merge”s” în loc de ”ș” sau ”T” în loc de ”Ț” (de la Țuțuianu). Nu-i bai, că doar textele astea se prețăluiesc (sic!) la kilogram. La fel și cârnații, ceafa sau cotletul. Nu-i așa, băieți isteți care dați din buze să vă iasă ”cașcavalul”?!

Revenind la textul cu pricina, ne putem imagina că, de fapt, totul se derulează fie în zona crepusculară a politicii, fie în ograda lui James Bond.

Vă rog să observați că, potrivit textului, doamna Plumb s-a întâlnit cu colegii din organizația X! Atenție:  ”X”, nu ”x”! Adică e de dosarele X sau e din filmul ăla cu spioni pac-pac?!

Mai apoi, înțelegem de ce părintele psihanalizei, Freud, e așa mare: folosirea abrevierii ”Db”, întâlnită mai ales pe plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor, atestă frustrarea unora de a fi fost obligați să conducă mașini înmatriculate în Bulgaria. Uite cum realizăm cât poate fi de traumatizant să-ți obligi odrasla să conducă mașini scumpe dar cu numere de Bulgaria, deși urlă patriotismul în fiecare fibră a ființei lui!

Așa că, dragi români (care meritați mai mult, vi se spune!), nu cumva să cumpărați copilului beemveu dacă nu e înmatriculat în spațiul carpato-danubiano-pontic. Riscați să vă rămână progenitura cu sechele!

Pe lângă așa probleme existențial-freudiene, faptul că scrie ”presentei” (probabil a vrut să scrie ”prezenței”), nu mai are nicio relevanță, după cum irelevant este și că apare ceea ce ce intampla. Poate doar aiuritoarea abreviere ptr să mai trezească ceva revoltă, deși mă îndoiesc. La urma urmelor, pe lângă bezna din mințile unora, faptul că scriu mai prost decât Nae-de-la-autobază, chiar nu contează.

Stau și mă întreb dacă nu cumva lui Mărgelatu (hahaha) i-o fi pus Buză ceva în băutură când ședeau ei la un anason și spărgeau semințe, plănuind cum să jefuiască visteria domnească fără să prindă potera de veste! Zic și eu, că alternative nu-s prea multe!

Revenind la oile (și berbecii) din dotare, nu pot să nu remarc imensul deserviciu pe care amatorii agramați, care se joacă de-a comunicatorii în PSD, îl aduc propriului candidat – care este și președinte de organizație – Rovana Plumb. Și tare curios mai sunt dacă șeful de campanie, Andrei Plumb, înțelege în ce situație penibilă o pune pe doamna mama lui!

În atmosfera bacoviană de la Târgoviște se întâmplă multe lucruri dubioase. Și extrem de grave. Pe care vi le vom aduce în atenție, vorba președintelui Iohannis (are și Marele Mut dreptate, câteodată!), pas cu pas!

Că doar n-am scăpat de Țuțuianu ca să… (va urma!)

P.S. Agramați, dar iuți de mână! Până am scris eu materialul, au și făcut câteva corecturi. Nu peste tot, ceea ce întărește convingerea că oamenii ăia chiar nu au habar!

P.P.S. Noroc mare cu printscreen-urile, zău așa!

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Go to Top