fbpx

Platformă de știri și opinii

Parafrazându-l pe Ionesco: ȚUȚUIANU E GOL!

in Opinii by
Banner

Oracolul din Micloșani, Mărețul, Inegalabilul Șerif al județului, Tătucul cu potențial național și ambiții galactice, trăiește rușinea vieții lui! Probabil n-a mai fost atât de umilit de pe vremea când, pe dealurile din nordul județului, îl alergau gospodarii să îi ‘moaie oasele, pentru paguba pe care le-o făceau vitele scoase la păscut de cel ce avea să devină Zmeul-Zmeilor.

Prăbușit printre muritorii de rând din sferele amețitoare ale puterii cvasi-absolute, dl. Adrian Țuțuianu (îi spun astfel pentru a-i arăta că empatizez… la naiba, glumesc! Doar răsucesc cuțitul în rană!) și-a găsit consolarea în brațele musculoase (hahaha!) ale micului Titulescu, cel care s-a mări… pardon, căsătorit cu fiica olimpianului roșu cu nume de gazdă temporară pentru Sebi Ghiță.

Prezentat plebei gură-cască drept o achiziție de senzație, cu care team-ul Pro România trage la un loc pe podium-ul alegerilor, dl. Adrian Țuțuianu s-a dovedit a fi, într-adevăr, mârțoaga din poveste, doar că nu a trecut proba focului. Nu mănâncă jeratic și nu s-a transformat într-un armăsar cu puteri supra-omenești care să-l ducă pe Făt-Frumos la palatul lui Junker-Împărat.

Și cum năravul din fire și oarece carențe de caracter i-au creat perpetuu probleme, foarte repede s-a ajuns la situația în care Oracolul din Micloșani este ocolit ca un ciumat de colegi și de militanții partidului. Asta după ce Abstinența-Sa (hahaha!) Mihai Tudose a bătut cu pumnu-n masă de s-a vărsat bunătate de tărie, că el pleacă (hâc!) din partid dacă apare (hâc!) Țuțuianu pe listă!

Așa se face că Adrian Țuțuianu este acum în poziția ingrată de a trage la căruța hodorogită a lui Ponta fără altă miză decât o ipotetică reconfirmare a statutului său de mare șef la Dâmbovița. Fie și într-un partid minuscul în comparație cu PSD.

Deși Pro România are pe lista pentru europarlamentare un candidat din Dâmbovița, singurul care are cu adevărat de pierdut în eventualitatea unui eșec este Adrian Țuțuianu. Omul a înțeles cum stau lucrurile și, fără să stea prea mult pe gânduri, a luat la pas comuna Șotânga, singur-cuc, împărțind pliante despre starea vremii – că doar n-o face el, Mărețul, campanie lui Mihai Tudose sau lui Cătălin Olteanu!

S-o fi gândit ‘mnealui, domn’ Țuțuianu, că mai dă de săteni la poartă, ca să-l bage în seamă? Asta n-avem de unde ști, cert e că, oameni muncitori, șotângenii nu prea pierd timpul pe la porți ziua în amiaza mare, când e vreme de muncă! Uite așa s-a trezit Prea Mărețul vorbind singur. Acompaniat de vocalize canine… și de  hohotele de plâns. Interior.

Șerifu’, dacă ai și prognoza pe săptămâna viitoare, lasă două exemplare, că ies oameni la ogor și trebuie să știe cum e vremea!

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Iluzia nebunului

Săptămâna de şapte zile, aşa cum este ea prezentă în calendarul nostru

Umbra lui Adrian la PSD

Moto:   „Dintr-o peșteră, din rîpă, noaptea iese, mă-mpresoară:  De pe muche, de
Go to Top