Guvernul României deschide porțile pentru cei mai talentați și motivați 200 de studenți!

in Educație/Parlament by
Banner

În fiecare an am îndrumat zeci de studenți să-și descopere vocația. Foarte mulți tineri îmi cer sfaturi la cursuri și mă bucur de fiecare dată când reușesc să obțină un loc de practică într-o instituție prestigioasă sau chiar să fie angajați. Nu este lună în care să nu am studenți în practică la Parlament și la cabinetul meu parlamentar din Târgoviște. Îi încurajez să se implice și să asimileze o serie de aptitudini și cunoștințe de care vor avea mare nevoie la viitorul lor loc de muncă.

Astăzi, vreau să împărtășesc o nouă oportunitate pentru toți cei care vor să muncească în Guvern sau în unul dintre cele 55 de ministere, autorități și agenții ale administrației publice centrale, prin intermediul Programul Oficial de Internship al Guvernului României. Sunt disponibile 200 de locuri și mi-ar face o mare bucurie dacă printre participanți vor fi cât mai mulți studenți și absolvenți ai universității noastre!

Atenție!!! Fiecare intern va beneficia de o indemnizație lunară pentru internship în valoare de 2080 de lei brut. În plus, perioada de desfășurare a programului de internship va fi considerată vechime în câmpul muncii, un avantaj în plus, care nu poate fi neglijat.

Îi încurajez pe toți cei care au pregătirea necesară și vor să vadă ce înseamnă să lucrezi într-o instituție publică centrală să aplice pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvernul României, ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Înscrierile se fac online, în perioada 10 aprilie – 19 mai 2019, iar condițiile de participare, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul  www.internship.gov.ro.

Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor oportunitatea, timp de două luni, pe parcursul celor 8 ore/zi, de a învăța modul de funcționare și organizare a administrației publice de la funcționari publici cu experiență.

De asemenea, cei 200 de interni vor avea oportunitatea de a participa la diverse vizite de informare-documentare la sediile instituțiilor administraţiei publice centrale, mediului asociativ care participă în mod activ la actul de guvernare și reprezentanțe ale ambasadelor, pentru a învăţa mai mult despre procesele democratice şi politicile publice adoptate în România.

La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României este structurat astfel:

  • 10 aprilie – 19 mai: depunerea candidaturilor;
  • 20-21 mai: evaluarea dosarelor;
  • 23 mai: publicarea rezultatelor;
  • 23 mai – 3 iunie: evaluarea aplicațiilor;
  • 4 iunie: publicarea rezultatelor;
  • 10 iunie – 24 iunie: interviuri Skype;
  • 28 iunie: anunțarea rezultatelor finale;
  • 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;
  • 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Mult succes, tuturor!

Claudia Gilia, deputat PSD

APROAPE DE TINERI!

Banner