fbpx

Platformă de știri și opinii

Apel pentru o campanie electorală bazată pe dezbatere

in Analize/Politică by
Banner

Deși poate părea o utopie, într-o lume politică cel mai adesea meschină, măcinată de interesele mărunte, individuale, în care dezbaterea de idei a fost înlocuită de atacurile la persoană, o campanie electorală bazată pe o confruntare de argumente pare să fie, cel puțin declarativ, un deziderat, încă, în măcar câteva segmente politice ale lumii politice dâmbovițene.Un apel în acest sens a fost lansat de tânărul președinte executiv al PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în cea mai recentă conferință de presă susținută la sediul filialei dâmbovițene a social-democraților.

Dincolo de păreri pro sau contra sau de opțiuni politice, apelul, ce poate fi comentat și analizat diferit, în funcție de părerile și opțiunile personale, pare să fie un fel de „rara avis” fie doar și din perspectiva faptului că aproape nimeni nu se mai obosește, cel puțin în campania electorală pentru alegerile europarlamentare (n.m. care, în trecăt fie spus, începe oficial abia în data de 27 aprilie), să aducă în discuție acest principiu.

 

În altă ordine de idei, PSD Dâmbovița s-a organizat după model guvernamental, conform unei directive trasate de la nivel central. Astfel, organizația are de acum 25 de departamente interne, fiecare cu câte un coordonator, coordonatorul departamentelor fiind deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia. După cum a anunțat chiar președintele executiv al PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, într-o prezentare întreruptă pe alocuri de zâmbetele, exprimate și vocal, reprezentanților media prezenți la conferință.

 

De remarcat ar fi faptul că, până la urmă, este vorba de bucătăria internă de partid, iar desemnarea unui coordonator de departament sau altul din PSD nu implică în niciun fel comunitatea dâmbovițeană în ansamblul ei, totodată neavând vreun efect asupra, să spunem așa, destinului comunității. Asemănarea cu strucurile guvernamentale (ministere = departamente, coordonator = prim ministru) este doar formală.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top