fbpx

Platformă de știri și opinii

Stimularea elitelor- subiect de interes la PRO România DB

in Politică by
Banner

Reprezentantul Pro România Dâmbovița, Cătălin Olteanu, aflat pe lista de  candidați la alegerile europarlamentare a partidului condus de Victor Ponta, a abordat un subiect sensibil în tradiționala conferință de presă a organizației dâmbovițene.

Susținerea tinerilor care au capacități peste medie, dar nu beneficiză și de un suport financiar adecvat, pentru a putea performa în educație.

Cum și județul Dâmbovița este unul în care elevii supradotați, elitele cum sunt denumiți, sunt trecuți la coada listei, atunci când vine vorba de ajutor din partea statutului, subiectul reprezintă cu adevărat unul de interes. Cătălin Olteanu a menționat că deși pare că acest subiect este ignorat, aproape cu desăvârșire de clasa politică, lucrurile nu stau chiar așa. Deși a mărturisit că deocamdată proiectul la care lucrează nu poate fi făcut public pentru că nu este finalizat, a promis că în curând va prezenta o inițiativă ce se vrea a fi o soluție la rezolvarea acestei probleme ce generează anual un adevărat exod la creierelor, tinerii preferând să își încerce norocul în alte părți din România sau străinătate în absența unui stimulent minimal, nu doar de natură financiară.

„Gândim un proiect amplu care se va desfășura la nivel de câteva județe, unde, și printr-o implicare financiară, ne dorim să sprijinim elitele. Este un proiect despre care nu pot să vă dau mai multe amănunte acum, dar este vorba și de o implicare financiară precum și de altă natură. Suntem mai mulți care suntem implicați în acest proiect (…) Trebuie făcut mai mult, pentru elite. Pentru că dacă îi sprijinim, plusvaloarea lor se va întoarce în dezvoltarea României”, a declarat Cătălin Olteanu, candidat PRO România  la alegerile europarlamentare.

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top