fbpx

Platformă de știri și opinii

Festival de teatru și muzică pentru copii și tineri la Târgoviște

in Cultură by
Banner

Pentru al patrulea an consecutiv, a avut loc la Târgoviște „Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei”, festival de muzică și teatru pentru copii și tineri organizat de Teatrul Junior Târgoviște (Director-Victor Mihalache) și Clubul Victorioșilor (Coordonator-Viorica Mihalache).

Pentru că festivalul este unul atipic, momentele de tensiune specifice oricărei competiții au fost inexistente, întâlnirea fiind mai degrabă sub forma unui spectacol muzical și de teatru.

Au participat zeci de copii și tineri din Argeș, Dâmbovița, Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Prahova și Municipiul București care și-au pus în valoare calitățile vocale, dar și pe cele actoricești.

Pentru prima data în istoria festivalului, a existat și o secțiune de muzică instrumentală unde s-au prezentat cu succes soliști instrumentiști care studiază vioară, orgă și violoncel.

În afară de partea de spectacol din ziua de 6 aprilie, desfășurată la sala de spectacole a clubului pentru copii Hera Kids, au existat și activități conexe: vineri, 5 aprilie, cei mici, alături de părinți și de bunici, au putut fi prezenți la premiera filmului „Frăția Oamenilor de Zăpadă”, un scurt-metraj de artă realizat în luna februarie de Clubul Victorioșilor. Muzica originală este un element valoros și a fost compusă de Radu Mihalache. Conceptul, regia și montajul îi aparțin lui Victor Mihalache,  iar filmul a fost deja înscris la festivalurile de film din țară.

Chiar dacă festvalul nu a fost unul concurs, a existat și un juriu care a oferit fiecăruia dintre participanți o fișă de jurizare cu observații, recomandări și aprecieri, dar și premii și distincții. Președintele juriului a fost și de această dată cunoscutul om de radio și textier, Marian Stere. De la pupitrul său tehnic de la Radio România Internațional, a poposit pentru două zile la Târgoviște, oraș de care îl leagă foarte multe amintiri. Copiii îl cunosc datorită șlagărului „Nu mi-e frică de Bau-Bau” ale cărui versuri sunt scrise de domnia sa, iar cei mai mari l-au cunoscut și prin intermediul romanței, fiind laureat al Festivalului Internațional „Crizantema de Aur”. Tot la masa juriului s-au aflat și Radu Mihalache (expert în muzicologie, om de radio și compozitor), Costin Butăroiu (Actor la Teatrul „Junior” și „Ceata lui Zâmbilici”), Florin Ștefan (Absolvent al Universității Naționale de Muzică București și solist de muzică populară, laureat al mai multor festivaluri de gen din țară), Cocuța Iordan (Realizator de emisiuni tv-Orion Tv-Vatra Dornei) și Iustin Gondoș (realizator de emisiuni radio și tv-RTV Diamant-Onești).

„M-am revăzut pe mine însumi la diverse vârste, mi-am amintit de copiii de ieri care astăzi și-au împlinit visul de a fi artiști consacrați, de prieteniile de ani și ani… ”, povestește Marian Stere, președintele juriului.

„Totul a respirat a eleganță, iar pentru aceasta trebuie să le mulțumesc participanților, părinților și bunicilor lor, dar și membrilor juriului! Au fost două zile ca de poveste! Vă așteptăm oricând la Târgoviște, să vedeți un oraș frumos și să respirați a istorie!”, spune Victor Mihalache, directorul Teatrului „Junior”din Târgoviște.

„Acest festival e ca un copil al nostru pe care îl tot creștem și pe care îl iubim teribil! Și vreau să cred că el crește frumos, că îl educăm așa cum trebuie și că de fiecare dată mai adaugăm ceva, mai punem încă o foaie valoroasă.”, mărturisește Viorica Mihalache, coordonatorul Clubului Victorioșilor.

La rândul lor, participanții spun că nu au mai întâlnit o asemenea stare de prietenie și că pentru bucuria pe care au iscat-o timp de câteva zile la Târgoviște țin să le mulțumească organizatorilor,  Viorica și Victor Mihalache, care au dat dovadă și de această dată de professionalism. . Evenimentul s-a încheiat duminică, 7 aprilie, printr-o prezență remarcabilă a invitaților din țară  în platoul emsiunii „Banca de Talente”, de la Columna TV, acolo unde a fost lansat și albumul „Diamante Muzicale…”, semnat Marian Stere și Iustin Gondoș.

Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei” reunește an de an tinere talente din întreaga țară, iar ediția de anul viitor se anunță a fi una cel puțin la fel de bogată și de spectaculoasă, mai ales că festivalul va împlini 5 ani de când a fost inițiat.

Banner

Ultimele stiri din Cultură

Go to Top