fbpx

Platformă de știri și opinii

Sorin Ion anunță sfârșitul mandatului la IȘJ Dâmbovița

in Educație by
Banner

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița (IȘJ), Sorin Ion, a anunțat prin intermediul paginii personale de facebook că și-a încheiat mandatul la șefia instituției. Deși textul ce însoțește postarea este unul mai degrabă melancolic, fără conotații, povestea din spatele postării este mai complicată și cu siguranță are legătură și cu apartenența politică a lui Sorin Ion.

Concret, Sorin Ion a scris că:

„Se încheie astăzi cei patru ani de mandat la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița. Cu bune și cu rele, dar în mod cert doar cu intenții bune din partea mea și a echipei pe care am avut onoarea de a o coordona. Tot respectul meu pentru profesorii acestui județ și toată admirația pentru rezultatele copiilor noștri. Vă doresc numai bine!”

Sorin Ion (foto) este încă în litigiu cu Ministerul Educației, de unde ar putea veni și o prelungire a mandatului său la cârma IȘJ Dâmbovița, însă în aceste condiții o prelungire este puțin probabilă.

Sorin Ion a reclamat în instanță Ministerul Educației pentru  calificativele acordate inspectorilor generali, câștigând în primă instanță ( el însuși fiind unul dintre cazuri). Ion Sorin a depus în documentația pentru evaluare pe anul şcolar 2016-2017 până la 31 august 2017, conform metodologiei. Rezultatele au ajuns la inspectorate în luna ianuarie a anului 2018, cu calificativul “Bine”, după ce o comisie acordase “Foarte bine” cu o jumătate de an mai devreme, dar ministerul anulase acele calificative, înființând o altă comisie în ianuarie, probabil cu sarcini ceva mai precise.

Sorin Ion, consilier județean liberal, ca și alți colegi  ai săi de profesie, implicați în conducerile Inspectoratelor școlare din țară, aflați în aceași situație sau pur și simplu care nu fac parte din cercul actualei puteri politice, au reclamat faptul că prin aceste calificative au fost împiedicați să mai exercite funcțiile de conducere de către conducerea ministerului Educației, asigurată acum de PSD, prin Ecaterina Andronescu.

Calificativul “Bine” îngrădeşte drepturile profesorilor la anumite funcții, gradații sau concursuri care sunt  accesibile doar celor cu calificativul “Foarte bine” în sistemul preuniversitar, situație în care se regăsește și Sorin Ion.

Banner

Ultimele stiri din Educație

Go to Top